Gå til sidens hovedinnhold

- Finn liket av Madeleine

Kate og Gerry McCann slår tilbake mot etterforskerne og ber dem legge konkrete bevis på bordet.

- Finn liket og bevis at vi drepte Maddie, at vi er skyldige, sier ekteparet gjennom sin talskvinne Justine McGuiness, ifølge den portugisiske avisa 24 Horas.

De føler anklagene fra portugisisk politi er svært urettferdige, og slår nå tilbake mot etterforskerne.

- For øyeblikket forsøker de å finne ut hva portugisisk lov tillater dem å snakke om. De har veldig lyst til å snakke ut, men advokatene deres anbefaler at de forholder seg tause, sier McGuiness, ifølge avisa.

Vil ha datamaskinen
Ifølge Sky News er britisk politi bedt om å beslaglegge Gerry McCanns bærbare datamaskin og tøydukka som Madeleine hadde med seg da hun la seg siste natta. Britiske medier har flere ganger kritisert portugisisk politi for at tøybamsen ikke ble tatt inn til analyse langt tidligere.

Den bærbare datamaskinen ble brukt av Gerry til å oppdatere bloggen www.findmadeleine.com .

To av foreldrenes venner blir trolig avhørt igjen av portugisisk politi. Russel O’Brien og Jane Tanner var med Kate og Gerry samme kveld som Madeleine forsvant. Ifølge den portugisiske avisa Diario de Noticias skal Tanner ha sett en mann gå fra ferieleiligheten i Praia de Luz med et barn inntyllet i et teppe. Opplysningene er tidligere meldt til politiet.

4000 sider med bevis
Portugisisk politi mener de sterkeste bevisene mot foreldrene er hårfunn og spor av kroppsvæsker i bilen som paret leide 25 dager etter at Madeleine forsvant.

Dommer Pedro Migual dos Anjos Frias skal gå gjennom ei mappe med bevis på 4000 sider. Det kan ta opptil flere uker, ifølge britiske medier.

Parets høyt profilerte portugisiske advokat Carlos Pinto de Abreu slakter Portugals rettssystem i ei portugisisk avis.

- Rettssystemet i Portugal er tungrodd, og ute av stand til å komme opp med bevis, sier han ifølge britiske Daily Mail.

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter