Gå til sidens hovedinnhold

Fire barn trillet utfor skrent

Moren hadde plassert tre av sine egne og et av naboens barn i bilen. Hun startet motoren, og løp inn i huset for å hente minstemann. Da satte ett av barna bilen i revers.

Da den fem år gamle datteren satte bilen i revers, begynte den å rulle bakover – til tross for at håndbrekket sto på. Bilen rullet over kanten på parkeringsplassen og tippet ned en bratt skråning, skriver Nordlys.

Moren måtte kaste seg bort for ikke å bli truffet.

Deretter ble bilen liggende på siden.

Fikk ikke barna ut
- Jeg var helt i sjokk og ante ikke hvordan det var gått med barna, forteller hun.

Fordi bilen lå med taket inn mot husveggen pekte dørene rett til værs. Moren rakk ikke opp, og løp for å ringe politiet. Samtidig kom hennes mann springende og fikk barna ut av bilen. Alle var helt uskadd.

- Ikke la nøklene stå igjen
Robert Antonsen, kjørelærer ved Tromsø Trafikkskolesenter, forteller at en bil som står i gir kan kjøre selv om håndbrekket er trukket ordentlig til.

- Forhjulene vil drive bilen fremover selv om bakhjulene er låst. Rundt 90 prosent av biler som er nyere enn fem år har elektronisk innsprøytning av drivstoff. De fleste slike biler vil automatisk fylle på med mer drivstoff når motoren holder på å kveles, sier han.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer