Gå til sidens hovedinnhold

Fire kilo ekstra muskler

Tarik Elyounoussi er blitt en ny mann.

FREDRIKSTAD (Nettavisen): Debutsesongen i Heerenveen ble ingen stor opplevelse for Tarik Elyounoussi. Etter en god start forsvant U21-landslagsspilleren etter hvert over til en mer anonym benke- og tribunetilværelse under Trond Sollieds ledelse.

For to-tre måneder siden la han derfor om treningen. Matchvekten på 60 kilo var for lite. Det var i alle fall ikke så altfor mye å stå i mot med mot tøffe backer.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

- Er du blitt større, Tarik?
Da Nettavisen snakket med 21-åringen på brygga i Fredrikstad før denne ukas U21-landslagssamling, var det en ytterst veltrent mann vi snakket med. Musklene var tydelige og definerte. Det bulet, rett og slett.

- Hehe, sier han til Nettavisen.

- Det var faktisk det første Anders Grönhagen også sa til meg: «Har du blitt større, Tarik?». Men det er hyggelig at det blir lagt merke til.

- Matchvekten er gått fra 60 til 64 kilo etter at jeg har trent ekstra styrke i to-tre måneder, og det er ikke mye fett på denne kroppen. Det testes vi nemlig på hele tiden, legger han til.

EM-kvalik
Trosvik-gutten er imidlertid ikke ferdig med den ekstra treningen. Når han møter til sesongoppkjøringen i Nederland 29. juni, vet han nøyaktig hva han skal ta tak i.

- Da handler det om å bli sterkere i beina. Da blir det ekstra trening på dem, sier han offensivt.

Onsdag kveld spiller Elyounoussi og det norske U21-landslaget en viktig EM-kvalifiseringskamp hjemme mot Slovakia i Stavanger. Det er lagets første kamp i EM-kvalifiseringen.

De andre lagene i gruppa er Kypros, Serbia og Kroatia, og kvalifiseringen avsluttes neste høst.

Se spilleplanen her (ekstern lenke)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken