Gå til sidens hovedinnhold

- Fire «Mærsjer» for å slå England

Russisk milliardær gjør alt for å sikre EM-plass.

Den engelske bookmakeren Fred Done skapte overskrifter ved å utlove en Mercedes til den israeleren som scoret vinnermålet mot Russland i Tel Aviv lørdag.

Russisk tap ville bety at det engelske landslaget igjen ledet an kappløpet om billetter til neste sommers EM-sluttspill. På overtid banket innbytter Omer Golan inn 2-1, og ble den heldige - om enn noe suspekte - vinner av kjøretøyet.

Bilen fikk han imidlertid aldri. Det israelske fotballforbundet satte foten ned for det de følte var en gave langt utenfor rimelighetens grenser.

Tredobler
Før skjebnekampen mellom England og Kroatia på Wembley onsdag, strekker en russisk milliardær seg likevel enda lenger i kampen for sitt fedreland. Det melder Reuters.

Spartak Moskva-eier Leonid Fedun svarer med samme mynt, og utlover intet mindre enn fire «Mercer» til banens beste kroat, sett at bortelaget stikker av med seieren i Englands storstue.

Skulle så skje, er russerne videre til EM ved seier over Andorra.

Den kontroversielle milliardæren påstår hardnakket at han bare prøver å skape vinnerkultur blant allerede EM-klare kroater.

(Saken fortsetter under.)

- Jeg gjør dette utelukkende som fotballfan. Hvis vi har en liten mulighet til å vinne, må vi gripe den, sier Fedun til russisk presse.

Eier kroatisk keeper
Stuntet vekker likevel oppsikt. Landslagsmålvakt Stipe Pletikosa spiller for milliardærens klubb Spartak Moskva, og er en av dem som kan komme til å nyte godt av den styrtrike eierens gavmildhet.

Det er uvisst om det russiske fotballforbundet godtar det dristige bilstuntet.