Gå til sidens hovedinnhold

Fire nordmenn blant Premier Leagues største kulthelter

Den britiske avisen Daily Mail har funnet plass til fire norske spillere når de har kåret de 50 største kultheltene i Premier Leagues historie.

Avisen har beskriver spillerne de har plukket ut som at «de kan være best eller dårligst på laget. De kan ha en artig frisyre eller et rart navn. De kan løpe gjennom veggen for laget, eller gjemme seg bak den. De kan være snille eller ordentlig fæle».

Det er med andre ord ikke de beste spillerne som er kåret, men de som av ulike grunner utenom det sportslige har blitt elsket av supporterne.

Av fire nordmenn er Gunnar Halle høyest på listen med sin 22.-plass. Den tidligere Leeds- og Oldham-spilleren ble verdsatt av supporterne for sin utrettelige innsats, selv om han aldri var noen stjerne. At han scoret det avgjørende målet som holdt Oldham oppe i 1993 hjelper også på statusen.

Jan Åge Fjørtoft er på 34.-plass, og spesielt nordmannens spesielle målfeiring ved å etterligne et fly trekkes fram. Øyvind Leonhardsen (36.-plass) og Eirik Bakke (40.) er også med på listen.

Øverst troner Jason Lee (Nottingham), som beskriver som den ultimate kulthelten – med en morsom frisyre og middelmådige sportslige prestasjoner, men likevel elsket av supporterne. (©NTB)

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken