Gå til sidens hovedinnhold

First House-partner nøkkelperson i norsk-kinesisk handelskammer

Bjørn Richard Johansen er styremedlem i det norsk-kinesiske handelskammeret, og har ved flere anledninger snakket varmt om samarbeid med Kina.

First House-sjef Per Høiby mener likevel ikke PR-byrået har bindinger til kinesiske interesser. Det melder Nrk torsdag.

Debatten har rast friskt etter at Aftenposten-redaktør Harald Stanghelle på kommentarplass onsdag antydet at PR-byrået First House driver en svertekampanje mot Nobelkomiteen og Thorbjørn Jagland på oppdrag for Kina eller kinesiske interesser.

First House var raskt ute med å benekte påstandene, og det foreligger ingen dokumentasjon på at byrået bedriver en slik svertekampanje.

First House-partner og tidligere FN-ambassadør Morten Wetland bekreftet onsdag at First House har flere norske kunder med næringslivsinteresser i Kina, men avviste samtidig at organisasjonen har oppdrag for Kina eller kinesiske interesser.

Samtidig sitter First House-partner og seniorrådgiver Bjørn Richard Johansen i styret til handelsorganisasjonen som skal skape forretningsmuligheter mellom Norge og Kina, skriver Nrk.

Norsk-kinesisk handelskammer (NCCC) skal ifølge sin egen målplakat «tilby et profesjonelt og sosialt forum for dem som ønsker å delta i norsk-kinesisk handel» og «fremme næringslivsmuligheter mellom de to landene.»

Handelskammeret har tidligere engasjert seg i striden mellom Norge og Kina. I fjor uttalte Johansen seg som handelskammerets pressetalsmann, og mente norske myndigheter gjorde for lite for å bedre forholdet til Kina.

Reklame

Slik får du den beste renten på boliglånet

Kommentarer til denne saken