Gå til sidens hovedinnhold

- Fiskere svindler for milliarder

Store verdier blir sendt til skatteparadis.

Ifølge Dagens Næringsliv finnes det fiskere som jobber normalt og mottar trygd, Det faktureres uriktig, regnskaper føres ikke, private kostnader blir fradragsført og fritidsbåter blir registrert som fiskebåter. Dette er fellesnevnere for omkring 600 kontroller skatteetaten foretok i 2010.

Til sammen mener kontrollørene å ha avslørt 1,2 milliarder kroner i inntekter og 1,8 milliarder i formue, som er unndratt eller forsøkt unndratt beskatning.

- Bildet av den lille sjarken som kommer til land og selger deler av fangsten hvitt og resten svart, er ikke ukjent for oss. På mange måter var det utgangspunktet for at vi startet kontrollene, sier Sølvi Åmo Albrigtsen, underdirektør ved Skatt Nord og leder av den landsomfattende fiskerisatsingen i Skatteetaten, til Dagens Næringsliv.

Det er en dreining mot organisert kriminalitet. Det vil si at fiskerne i større grad samarbeider både i fangst- og salgsleddet, på tvers av landegrenser, og at overskuddet blir kanalisert til land med lav skatt og diskresjon fra eierne, skatteparadiser.

- Jeg kjenner meg ikke igjen i beskrivelsene til Skatteetaten, sier Reidar Nilsen, leder av Norges Fiskarlag til avisen.

Les flere saker på NA24

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken