Som Nettavisen skrev tidligere i dag er styreleder Odd Harald Hauge i I'm International AS glad for oppmerksomheten rundt søketjenesten iam.no. Han mener dette er med på å bygge merkevaren.

«Silje» er ikke like fornøyd med den nye tjenesten. Hun har hatt hemmelig nummer og adresse etter en voldtekt for to år siden.

- Jeg ble rimelig forbanna, for å si det mildt, sier hun til Nettavisen.

Etter å ha lest Nettavisens sak om den nye søketjenesten iam.no, der all info om deg fra internett samles på en side, søkte hun på sitt eget navn på siden.

Og, til tross for at hun har de siste to årene har hatt hemmelig nummer, sto hun oppført på iam.no med navn, adresse, telefonnummer og alder.

Svarer ikke
«Silje» som er i 20-årene og bor på Østlandet, kontaktet umiddelbart selskapet bak tjenesten for å få fjernet informasjonen.

- De svarer ikke på telefon eller e-post. Jeg kommer til å anmelde dem, sier hun til Nettavisen.

Dukket opp også andre steder
Til alt overmål har nummeret nå også dukket opp på andre søketjenester som 1881.no og telefonkatalogen.no.

- Jeg sjekket dette sist for ikke mer enn fem dager siden. Da var ikke nummer og adresse tilgjengelig på de sidene, sier «Silje».

«Silje» er likevel glad for at det er hennes gamle adresse som er å finne på nettstedene.

- Ellers hadde jeg måtte flytte igjen, sier hun.

Bekrefter hemmelig nummer
Mobiloperatøren til «Silje» bekrefter at hun har hemmelig nummer.

- Jeg kan bekrefte at kunden har sperret for nummerutlevering. Det lå en sperre på nummeret hennes fram til januar i år. Da ble den av en eller annen grunn fjernet. Den ble lagt på igjen for to dager siden, sier salg- og markedsdirektør i OneCall Thomas Sandaker til Nettavisen.

Han forsikrer at kunder som ligger med en sperring, og har reservert seg mot utlevering, blir ikke utlevert.

- Vi er pliktig til å utlevere alle nummer som ikke er reservert til tjenester som 1881.no og Telefonkatlogen.no, men har ikke solgt eller utlevert nummer direkte til iam.no, sier Sandaker.

Iam kjøper sine nummer gjennom selskapet EasyConnect.

Andre fjernet oppføring
Da «Silje» fredag tok kontakt med Telefonkatalogen.no, fjernet de oppføringen umiddelbart.

Også 1881.no lovet å fjerne oppføringen i løpet av en time fra henvendelsen hennes.

Til tross for at hun i flere dager har prøvd å få tak i selskapet bak iam.no, har hun ikke fått noen tilbakemelding på at også de vil slette nummeret og oppføringen fra sin tjeneste.

- Ingen sjanse til å få svar
Til Nettavisen sier selskapets styreleder Odd Harald Hauge i en sms:

- De få som har en relevant henvendelse har ingen sjanse til å få noe svar så lenge aksjonistene dynger oss ned på telefon og sms med trusler om alt fra drap til vanlig mishandling og anmeldelse. Det er en interessant studie, sier han.

Hauge opplyste derimot gjennom Nettavisen om en direktekontakt «Silje» kunne få tak i for å få fjernet sin oppføring.

Odd Harald Hauge opplyser til Nettavisen fredag kveld at «Silje» nå er fjernet fra databasen - og uansett ville forsvunnet om 2-3 dager fordi hennes oppføring var en feil som ville blitt automatisk oppdatert ved neste oppdatering.

Les også: - Det utløses et ekstremt hat