Gå til sidens hovedinnhold

Flaskevann fullt av bakterier

En undersøkelse viser at vann du kjøper i butikken kan inneholde langt mer bakterier enn det som er tillatt for vann fra kranen.

Trodde du flaskevann var sunnere enn kranvann? En svensk undersøkelse viser at vann du kjøper i butikken kan inneholde langt mer bakterier enn det som er tillatt for vann fra kranen.

Dessuten inneholder enkelte typer så mye salter og fluor at de merkes med en advarsel.

Det er Aftonbladet som har fått testet en del typer flaskevann og funnet bakterieinnhold opptil 13 ganger det som er tillatt for kranvann. En tidligere test avisen har gjennomført viser at flere typer flaskevann inneholder uheldig høye konsentrasjoner av salter og fluor. På Ramlösas flaske står det at barn under sju år ikke bør drikke vannet regelmessig.

- Det er grunn til å sette spørsmålstegn ved om flaskevannet er verdt prisen, sier miljørådgiver Brita Haneberg i Grønn Hverdag.

- Ikke minst prisen for miljøet. Flaskevann krever 1500 ganger mer energi enn vann fra kranen. Dessuten gir transport av flaskevann et unødvendig bidrag til Norges utslipp av klimagasser. Emballasjen må produseres, transporteres og resirkuleres. Alt dette kunne helt enkelt vært spart ved å bruke vann fra kranen. Det er å håpe at folk tenker seg om to ganger før de bruker penger på flaskevann som altså ikke nødvendigvis er sunnere enn det som kommer gratis fra springen, sier Haneberg.

Les flere saker på Grønn Hverdag

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen