En rekke toppledere i forsikringskjempen AIG har trukket seg fra forbindelse med den stadig voksende bonusskandalen, melder AFP.

Nyhetsbyrået melder at elleve topper har forlatt selskapet, men en talsmann for AIG ønsker ikke å kommentere hvorvidt antallet stemmer.

Millionbonuser til 73 ansatte
Statsadvokat Andrew Cuomo sier selskapet har utbetalt bonuser på en million eller mer til 73 personer, inkludert 11 personer som ikke lenger jobber for selskapet, melder nyhetsbyrået.

Han sier kontrakter skrevet i mars 2008 garanterer ansatte 100 prosent av deres 2007-lønn for 2008, uavhengig av resultatene de oppnådde.

Vil trekke tilbake bonuser
Representanter fra Det hvite hus sier nå at de vurderer en rekke måter å trekke tilbake millionbonusene som er utbetalt til AIG-toppene.

- President Barack Obama er selvfølgelig forpliktet til å så raskt som mulig finne måter å trekke tilbake disse pengene, sier talsmann for Det hvite hus Robert Gibbs ifølge Reuters.

Gibbs sa dette kunne gjøres på en rekke forskjellige måter, for eksempel ved kraftig beskatning av bonusene.

- Trekk dere eller begå selvmord
Tirsdag formiddag gikk Iowa-senator Charles Grassley ut med et kontroversielt forslag. Han mente lederne i AIG enten burde trekke seg fra stillingene sine eller begå selvmord.

Les også: - Gå av eller begå selvmord!

Senere tirsdag ettermiddag modererte senatoren seg.

- Jeg mente selvsagt ikke at jeg vil at noen skal begå selvmord, men jeg føler at vi ikke har mottatt beklagelser eller tegn på at noen av sjefene angrer i de selskapene, bankene eller finansielle institusjonene som har fått krisehjelp, forklarer senatoren.

Voldsomme diskusjoner
Det har de siste dagene vært voldsomme diskusjoner om bonusfesten i den kriserammede forsikringsgiganten, og mandag gikk president Barack Obama ut mot selskapet.

Til tross for at selskapet har fått 175 milliarder dollar i krisehjelp, betaler selskapet fremdeles ut 165 millioner dollar av disse i lederbonuser.

Obama sa mandag at utbetalingene til AIG-lederne gjør ham sint.

- Under de rådende forhold er det vanskelig å forstå hvordan lederne hos AIG er berettiget til noen bonuser, og enda mindre 165 millioner dollar i økt lønn, sa Obama.

- Hvordan kan de forsvare denne fornærmelsen mot skattebetalerne som holder selskapet flytende, uttalte Obama ifølge Reuters.

Administrasjonen i Washington har brukt nærmere 180 milliarder av skattebetalernes penger i en redningspakke for AIG, men de røde tallene fortsetter å lyse fra bunnlinjen hos forsikringsgiganten.

Det var Washington Post som først skrev om bonusfesten. AIG er den institusjonen som har fått mest hjelp, etter at de tapte 4,7 milliarder kroner hver eneste dag i siste kvartal i fjor, ifølge iMarkedet.