Paolo Di Canio forsvarer jobben han gjorde i Sunderland kun få uker etter at ble sparket.

Italieneren har fått negativ kritikk fra en rekke hold og flere av Sunderland-spillerne skal ha vært svært misfornøyd med manageren før han fikk sparken etter 3-0-tapet mot West Bromwich forrige måned.

Ønsket mer tid
Likevel mener Di Canio at han burde ha fått mer tid på Stadium of Light.

I et eksklusivt intervju med Sky Sports snakker han ut om sparkingen.

- Da jeg tok over klubben forrige sesong med mål om å unngå nedrykk, var jeg glad for å få muligheten til å lede et lag i Premier League. Jeg tok på meg en krevende oppgave, men klarte å oppnå det jeg ble bedt om å gjøre, sier Di Canio.

- Når man henter inn 14 nye spillere, mange fra utlandet og få med erfaring fra Premier League, så vil det ta tid for dem å tilpasse seg den engelske spillestilen og laget. Som jeg har sagt mange ganger; jeg elsker engelsk fotball og jeg føler at min tid i klubben ble urettferdig kort. Jeg er sikker på at hvis jeg hadde blitt gitt mer tid med klubben, så ville jeg har utviklet laget og oppnådd suksess slik Sunderland-fansen ønsker, sier italieneren.

- Pressen lyver
Samtidig hevder Di Canio at mye av det pressen har skrevet de siste ukene ikke stemmer.

- Mye av det som har blitt skrevet er usant. Det er har ikke vært noen krangel på treningsfeltet, slik enkelte har skrevet. Flere av spillerne har også sendt meg melding i ettertid og takket meg for at jeg har hjulpet de til å bli bedre fotballspillere, forklarer Di Canio.

Engelske The Telegraph har hevdet at flere spillere mente Di Canio ledet laget som en diktator. Les mer om det her.

Til tross for at han er lite fornøyd med å ha fått sparken avslutter Di Canio intervjuet med å takke Sunderland for å ha gitt ham muligheten til å prøve seg som manager i Premier League.