Gå til sidens hovedinnhold

Flere barn blant de omkomne

Nytt utbrudd fra vulkanen Merapi i Indonesia fredag bringer det totale antallet døde opp i over 100.

- Vi er helt overarbeidet her, sier Heru Nogroho, en talsmann ved Dr Sardjito Hospital i Yogyakarta. Sykehuset har fått inn over 66 personer med alvorlige brannskader etter at vulkanen Merapi hadde et kraftig utbrudd fredag morgen.

Dødstallene stiger
Dødstallene stiger, og det offisielle indonesiske nyhetsbyrået Antara melder nå om 54 døde. Det totale antallet døde siden vulkanen våknet til liv i gjen 26. oktober har passert 100.

To landsbyer, Brongangsuruh ved Argomulyo og Slodokan ved Wukirsari, er helt utslettet etter at de ble rammet av en flom av varm gjørme, melder Antara.

Det er ventet at dødstallene etter det siste utbruddet vil stige, siden mange av de rammede områdene fortsatt er utilgjengelige, ifølge Antara.

Det siste utbruddet skal være det dødeligste på 80 år.

Flere barn blant de omkomne
Sykehuskilder sier en tre år gammel jente var blant de som mistet livet da asken rammet Bronggang, en landsby 15 kilometer fra vulkanens krater.

Det skal være mange barn blant de omkomne da vulkanen Merapi i Indonesia hadde et nytt, kraftig utbrudd. Til sammen 35 personer er bekreftet omkommet, ifølge NTB.

Utbruddet fredag er det kraftigste siden vulkanen våknet til liv i slutten av oktober, ifølge indonesiske forskere. Varmeskyene fra krateret beveget seg over én mil nedover fjellsidene.

Mange brannskader
Mange liv har gått tapt, og flere titalls personer får behandling for brannskader og luftveisproblemer, opplyser en talsmann for et sykehus i byen Yogyakarta.

Mange av de døde antas å være barn fra landsbyen Argomulyo, som ligger nesten to mil fra vulkankrateret, melder NTB.

«Varmen omringet oss, og det var hvit røyk overalt»

Niti Raharjo (47)

Flyktninger dekket av aske
Menn, kvinner og barn dekket i aske strømmet ned fra Merapi på motorsykler og lastebiler da myndighetene varslet evakuering.

- Varmen omringet oss, og det var hvit røyk overalt, sier Niti Raharjo (47), en landsbybeboer som fikk behandling for brannskader på beina på Sardjito-sykehuset. Han kom sammen med sin 19 år gamle sønn, som hadde brannskader på skudre, hender og ben. Han våknet av et kraftig skjelv, trev motorsykkelen og kjørte raskt av gårde sammen med sønnen.

Da nedfallet fra vulkanen traff veien de kjørte på, ble de kastet av motorsykkelen.

- Men frykten fikk oss til å stå opp og komme oss ut av helvetet, til tross for den brennende smerten i beina våre, sier 47-åringen ifølge Sky News.

Vulkanen på Merapi er Indonesias mest aktive vulkan og har jevnlig hatt utbrudd siden 1548.

Indonesia har også hendene fulle med etterdønningene av en annen katastrofe, tsunamien, som rammet Mentawai-øyene og krevde mer enn 400 menneskeliv og sendte tusenvis på flukt.

Se video fra Sky News under.

HTML EMBED