Flere bomber skal ha gått av i Xinjiang-provinsen i Kina tidlig søndag morgen lokal tid. Fem personer er meldt omkomne, melder Reuters.

Les også: Terrorister lover blodbad under OL

Bombeangrepene var rettet mot en politistasjon og forretningsbygg i provinsen. Eksplosjonene ble etterfulgt av flere skuddvekslinger i området.

Sender militære
Det kinesiske nyhetsbyrået Xinhya melder at politiet i byen Kuqa har sperret av området der bombene gikk av, og militære styrker er utsendt.

Det bor 400.000 mennesker i Kuqa som ligger 300 mil fra Beijing, hvor OL startet fredag.

Religiøs forfølgelse
I løpet av årets seks første måneder har det kinesiske politiet tatt flere titalls personer, mange av disse fra den muslimske Uighur-befolkningen, mistenkt for planlegging av å sabotere de olympiske lekene, melder kinesiske medier.

En stor del av Xinjiang-provinsen er befolket av muslimske uighurer. Flere menneskerettighetsorganisasjoner mener de blir utsatt for religiøs forfølgelse av kinesiske myndigheter.

Hjemmelagde bomber
Personene som skal ha stått bak bombingen tok ifølge lokake nyhetsbyråer taxi til sikkerhetsadministrasjonen i Kuqa og flere andre forretnings- og industrimål hvor de plasserte hjemmelagde bomber. Fem av angriperne skal være skutt og drept av politiet, mens to politifolk og en sikkerhetsvakt er skadd.

En annen melding forteller at to personer er drept. Det er ukjent om dette kommer i tillegg til de fem terroristene.

16 politifolk drept
Mandag ble 16 politimenn drept under bombingen av en politistasjon i Xinjiang. Politiet mener terrorister sto bak.

Les saken her: 16 politifolk drept i Kina

Den Internasjonale Olympiske Komité (IOC) har ønsket ikke å kommentere dette angrepet, men uttrykte tillit til at kinesiske styresmakter gjør hva de kan for å gjøre OL så sikkert som mulig, meldte AFP tidligere denne uken.