Gå til sidens hovedinnhold

Flere familier i god behold

Hele familier fikk sjokk da de så sine navn på listen over savnede fra Kripos. Nå strykes flere navn etter at de selv har ringt inn og bekreftet at de har det bra. Sjekk savnetlisten her.

Savnetlisten sortert alfabetisk.

Savnetlisten sortert etter sted.

Fra flere steder i landet kommer nå meldingene om at folk på listene er i god behold. De lokale politistasjonene og Kripos jobber på høytrykk for å oppdatere listene. Ifølge den siste meldingen fra Kripos er savnet-lista nå redusert med 33 navn og er nede i 242.

- Ja, vi har allerede strøket flere navn på listen, sier stasjonssjef Øystein Holt hos politiet i Tønsberg til TV 2 Nettavisen. Han kan blant annet bekrefte at familien Berg fra Tenvik på Nøtterøy nå er strøket fra listen, men sier at det også er flere navn som nå strykes.

Ringte UD to ganger
- Det er helt hårreisende at sånne feil kan skje, sier en av de savnede, Kjerstin Høyer, til Adresseavisen. Avisen brukte en time på å finne ut at sju av de 16 som skulle være savnet fra Midt-Norge var i god behold. Høyer sier til avisen at hun har ringt Utenriksdepartementet to ganger for å melde fra om at hun og familien er i god behold.

Politiet i Agder kunne klokka 12.30 meldte at bare en av 10 på savnetlisten virkelig var savnet.

- Vi hadde ikke mulighet til å sjekke disse navnene ut før listen ble offentliggjort. Vi fikk listen i hende et par timer før offentliggjøringen, sier politimesteren i Agder, Bjørn Hareide, til TV 2 Nettavisen.

Fortsatt på ferie
Familien Berg fra Tenvik på Nøtterøy var blant dem som sto oppført på savnetlisten som ble offentliggjort klokka 11.30 mandag. Hele familien er i god behold, skriver Tønsberg Blad. De er fortsatt på ferie i Thailand og oppholder seg på øya Koh Samui. Familien består av ekteparet Guri Olsen og Nils Petter Berg og barna Kristin og Erlend. Alle så nær som Guri Olsen står på savnetlisten.

Guri Olsen sier til Tønsberg Blad at hun flere ganger har varslet både UD og reiseselskapet om at de er i god behold.

274 savnede

Nye Kripos hadde da listen ble offentliggjort registrert 275 savnede norske statsborgere etter katastrofen i sørøst-Asia.

En time senere har de gått ned til 274 savnede. På den nye oppdaterte savnet-listen som ble offentliggjort klokka 13.00 var det 274 savnede. Det siste tallet fra Kripos skal være 242 savnede.

Kripos vil ikke opplyse hvilket navn de har fjernet fra listen.

Den oppdaterte listen finner du her.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken