Gå til sidens hovedinnhold

Flere klubber vil ha Håvard Nielsen

Men klubben som vil ha spissen, må betale.

OSLO / LILLESTRØM (Nettavisen): Den norske spissen Håvard Nielsen har vært på lån i tyske Eintracht Braunschweig denne sesongen og gjort sine saker bra. Nå er det låneoppholdet over.

Det betyr at Nielsens framtid fortsatt er uavklart. Nielsen innrømmer overfor Nettavisen at flere klubber har vist interesse for ham, men at ingenting er avgjort. Landslagsspilleren er nå i tenkeboksen.

- Flere klubber
21-åringen har ett år igjen av kontrakten med Salzburg, og vil slik sett være tilgjengelig for en overkommelig sum, men spissen utelukker likevel ikke at han kan komme til å bli værende hos de ferske seriemesterne.

- Jeg har bestemt meg for at jeg ikke skal si noe konkret ennå, for alt er ikke helt klart. Men det er flere lag som har vist interesse for meg. Mye avhenger av hva Salzburg tenker. De kjøpte meg for ganske mye penger og jeg vil tro klubben vil ha igjen den summen, sier han til Nettavisen.

Vålerenga fikk rundt 25 millioner norske kroner av Red Bull Salzburg da de solgte angriperen til den østerrikske klubben sommeren 2012.

- Flere lag er interessert, men hvor det blir og hvem det er, kommer jeg ikke til å avsløre helt enda, gjentar den norske landslagsspilleren.

- Fornøyd med meg
Nettavisen er kjent med at Eintracht Braunschweig er én av klubbene som har vist interesse, men det er usikkert om tyskerne kan betale summen.

- Braunschweig er ikke et lag som har masse penger, men de har vært veldig fornøyd med meg der borte og det er positivt. Vi får se om de har muligheten til å beholde meg, eller om det blir noe annet, sier Nielsen.

- Det kommer nok helt an på hva Salzburg krever, legger han til.

- Har spill i Tyskland gitt mersmak?

- Tyskland er et kjempebra sted å være, det må jeg ærlig innrømme. Fansen er fantastisk og det er alltid utsolgt på kamper. Nivået er også høyt. Det var et bra valg av meg å dra dit, i stedet for å sitte på benken i Salzburg. Jeg fikk spille mye i Tyskland, så det var et smart valg.

- Har tatt kontakt
I vinter fortalte Nielsen til Nettavisen at han hadde hørt svært lite fra Salzburg siden han dro til Tyskland. I vår har klubben tatt kontakt.

- Jeg har hørt litt mer derfra den siste tiden. Salzburg synes det har gått bra med meg der borte, bedre enn det de hadde trodd og ser på det som positivt. Så nå er det opp til meg å ta et valg, er det smart å dra tilbake dit, skal jeg bli i Tyskland, eller prøve et annet sted. Det er nettopp dette jeg tenker mye på nå om dagen, sier den tidligere Vålerenga-spilleren.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Men jeg tar det ganske rolig, men det er litt usikkerhet akkurat nå om hvor jeg drar. Det blir spennende å se hvor dette ender, sier han.

Salzburg ble både serie- og cupmester i Østerrike denne sesongen og dermed skal klubben ut i kvalifisering til Champions League i høst.

I fjor røk den hardsatsende klubben i siste hinder, svenske Malmö FF.

- De har vært der en del ganger, men har akkurat ikke klart å kvalifisere seg til gruppespillet. Champions League-spill ville selvsagt vært positivt og det ville også gitt muligheter for mer spilletid i Salzburg, siden de da nok hadde brukt flere spillere i løpet av en sesong. Men ligaen i Tyskland er sterkere enn i Østerrike, selv om Salzburg som lag nok er bedre.

To landskamper
I neste uke får Nielsen trolig muligheten til å vise seg fram for siste gang før sommerferien i landskampene mot Sverige og Aserbajdsjan.

Det vil trolig være speidere og klubbrepresentanter på tribunen.

- Ja, det er klart. Landskamper er en kjempemulighet til å vise seg fram. Så får vi se hvordan det blir med laget i disse to kampene. Møtet med Sverige er en vennskapskamp, så da vil nok Per-Mathias Høgmo teste ut litt mer ting. Vi får se hva han tenker, sier Nielsen til Nettavisen.

- Men jeg skal trene godt og vise meg fram i kampene, sier han.

Møtet med Sverige spilles mandag 8. juni, mens EM-kvalifiseringskampen mot Aserbajdsjan spilles fredag den 12. juni.

Kommentarer til denne saken