Sterk vind gjør at Slottsfjellfestivalen har stengt av øvre del av festivalområdet, inkludert Tårnlunden, Kastellscenen og Campingvogna, melder arrangøren på sin Facebook-side.

14.40 melder arrangøren om at fire konserter er avlyst.

- Orango, Little Simz, Comet Kid og 1349 er avlyst. Vi beklager dette, skriver arrangøren på nettsidene sine.

Det norske bandet Comet Kid skriver på Twitter at de er lei seg for at de ikke får spilt, men at sånt skjer.

- Vi skulle gjerne holdt en akustisk konsert en annen plass, men instrumentene våre er fortsatt på fjellet og vi får ikke lov til å hente dem, skriver bandet på Instagram.

Usikkert for headliner

En rekke andre konserter utsettes, og mange frykter nå at et av festivalens trekkplastre, rockebandet Motorpsycho, ikke får spilt lørdag kveld. Planen var i utgangspunktet at de skulle fremføre gjennombruddsplaten «Demon Box» i sin helhet.

Artistene som skulle spilt på Kastellscenen er «Orango», «Lonely The Brave», «1349», «Echo And The Bunnymen» og «Motorpsycho Performs Demon Box». Artistene som skulle spilt på Tårnlunden er «Comet Kid», «Baby in Vain», «SOAK», «Ila Auto» og «Gnarwolves».

– Vi jobber med å finne alternativer for de berørte artistene dersom vindforholdene ikke bedrer seg, sier Slottsfjellfestivalens pressekontakt Siri Narverud Moen til tb.no.

SOAK, Lonley the Brave og Baby in Vain er flyttet til P3 Urørtscenen og skal spille henholdsvis 17.15, 19.15 og 22.15.

Her finner du informasjon om endringer og hvilke scener som er åpne.

Vinden kan øke i styrke

Og det er ikke akkurat gode værnyheter Meteorologisk institutt kommer med. Vinden vil holde seg omtrent slik den er, eller kanskje øke i styrke utover dagen, sier meteorologikonsulent Jan Inge Hansen til tb.no.

- Folk er furtne

Lørdagen er utsolgt for festivalpass.

- Folk er litt furtne fordi de ikke får gå opp til noen av scenene. Og det er ikke så mye informasjon å få på området, sier Siv Elisabeth Limkjær, Nettavisens reporter på stedet.

Ettersom vaktene har sperret av det øverste området på festivalen tyr folk til andre aktiviteter på den nedre delen av festivalområdet.

- Det blåser ikke så mye her nede, så folk spiser og drikker i stedet, sier Limkjær.

På festivalens Facebookside er det også flere som uttrykker misnøye.

- Vi gjør ikke dette for å være kjipe, men for å ivareta sikkerheten til publikumet vårt, og alle folkene som jobber på festivalen. Det er førsteprioritet, håper på forståelse for dette, er arrangørens svar.

Saken oppdateres.