Gå til sidens hovedinnhold

Flere leteaksjoner i påskefjellet

14 skiløpere sitter fast på Beiarnfjellet i Nordland. Det er redningsaksjoner pågående flere steder i Norge.

Kraftig vind og nedbør gjør at 10 eller 14 erfarne skiløpere har søkt ly i hytter ved Bjøllåstua på Beiarnfjellet i Nordland. 14 skiløpere sitter fast på fjellet, men politiet har bare fått verifisert at 10 av dem er i god behold.

- Vi har fått bekreftet at det er 10 personer på hyttene, og at det trolig er fire personer til der oppe, men de fire er ikke bekreftet, sier Jonny Brodersen ved operasjonssentralen i Salten til Nettavisen.

Vil kjøre inn mat
Flere av skiløperne på Beiarnfjellet har vært ute siden søndag. Fredag morgen vil Røde Kors mannskaper forsøke å scooterkjøre opp til hyttene med proviant. Da vil de også få verifisert om alle 14 befinner seg på hyttene.

- De vil ikke klare å hente dem ned. Det blir en vanskelig nok operasjon å kjøre mat opp til dem, sier Brodersen.

Redningsaksjon i Troms
Torsdag kveld ble det også satt i gang en redningsaksjon etter at skiløpere fant en utslitt skiløper med pulk ved Rostadhytta. Mens bekymringsmeldingen kom inn til Hovedredningssentralen, ble forbindelsen brutt. Røde Kors sendte derdor ut Scooterpatruljer ut fra Målselv for å finne den utslitte skiløperen, samt de to skiløperne som meldte fra. Skiløperne ble funnet i god behold natt til fredag.

I tillegg er en person meldt savnet i Vest-Finnmark sør for Lakselv.

- En person ble meldt savnet ved 21-tiden torsdag kveld etter at personen ikke kom tilbake til avtalt tidspunkt, sier Bosch til Nettavisen.

Bosch opplyser om at det nå skal være bra vær i området.

Redningsaksjon på Finse
Hovedredningsentralen i Sør-Norge melder om en rekke bekymringsmeldinger og leteaksjoner torsdag kveld.

Torsdag kveld var sju scootere på vei fra Finse for å finne to personer som er savnet ved Haugastøl.

- Tre skiløpere startet fra Finse og skulle gå til Haugastøl. Så kom de bort fra hverandre. Han ene har kommet ned til bygda, sier operasjonsleder i Nordre Buskerud politidistrikt, Erik Bergan, til Nettavisen.

De tre skiløperne gikk ut på skitur kl. 10.15 torsdag formiddag. Politiet fikk melding kl. 19.15.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka