Gå til sidens hovedinnhold

Flere pågrepet i «Operasjon sugerør»

Kommuneansatte i Bærum skal ha blitt bestukket med gaver verd over 100.000 kroner.

Mandag hadde Nyhetskanalen premiere. Se den gratis her.

Ytterligere tre menn i 40-åra er pågrepet og siktet for grov korrupsjon i forbindelse med korrupsjonssaken i Bærum kommune.

Arrestasjonene gjort av Politiet i Søndre Buskerud kobles til korrupsjonssaken i Bærum kommune før jul, der fire personer ble pågrepet.

- Bestakk kommuneansatt
- En av dem har erkjent at han har hatt jobber for Bærum kommune, og har bestukket den kommuneansatte med en løseøregjenstand til en verdi av mellom 100.00 og 200.000 kroner. Denne personen er nå dimitert, mens de andre blir avhørt nå, opplyser politiførstebetjent Ole Johan Brett til Nettavisen.

Alle de tre arresterte skal ha egne malerfirmaer, men skal ikke kjenne hverandre, ifølge politiet.

- Navnene på firmaene har ligget i saksdokumentene lenge, men disse personenes rolle har kommet klarere frem ettersom etterforskningen har rullet frem, sier Brett.

- Siktet for grov korrupsjon
Korrupsjonssaken er kalt «Operasjon sugerør». En 42-åring ble siktet for grov korrupsjon i stillingen sin i Bærum kommunes eiendomsforvaltning. Han skal ha mottatt betydelige beløp som motytelse for å ha gitt arbeidsoppdrag til to brødre og en 24 år gammel nevø. Alle fire ble pågrepet, men bare 42-åringen sitter i varetekt nå.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant