Gå til sidens hovedinnhold

Flere står i matte

Hva skjer? Studentene ved universitetet i Bergen står i matematikk som aldri før.

Rekordmange 418 studenter bestod høsten 2007 et av de to grunnemnene i matematikk ved Universitetet i Bergen. Strykprosenten var 11 %. Til sammenligning ble det i 1999 bestått 194 eksamener i de to emnene.

- Det mest positive er at det er flere som består det tyngste av de to emnene, sier rådgiver Harald Åge Sæthre. - Dette lover bra for fag som matematikk, fysikk og geofysikk. .

Ikke overraskende

Det gode resultatet kommer ikke som noen stor overraskelse, da det har vært registrert en positiv utvikling siden de svake resultatene på slutten av 90-tallet. Årsaken ligger i at det har vært arbeidet systematisk med forbedringer av undervisningsoppleggene med fokus på studentenes trivsel og samhandling, men også på å stille krav og forventninger til studentene. Ikke minst har opptakskravene med minimum 2 klasse matematikk fra videregående skole gitt positive utslag.

Rådgiver Harald Åge Sæthre håper nå at de bevilgende myndigheter stiller opp med ressurser som i dag mangler, slik at alle de dyktige studentene kan få den nødvendige oppfølging i de videre studiene. - Vi vet alle at det er behov for dem som ferdige kandidater ute i samfunnet, sier Sæthre.

Reklame

Pondus-salg: Nå gjør du superkupp