Gå til sidens hovedinnhold

Flere tomme SAS-seter

Men SAS fløy likevel flere passasjerer i januar.

Antallet passasjerer som fløy med flyselskapene i SAS-gruppen økte med 7,7 prosent i januar til 2,7 millioner passasjerer, sammenlignet med samme periode i fjoråret.

NA24 - din næringslivsavis

Økt kapasitet
Samtidig steg konsernets samlede passasjertrafikk (RPK) med 2,8 prosent. Antallet flyseter i bruk som det ble betalt for (kabinfaktoren) ble på 62 prosent, mens kapasiteten (ASK) økte med 4,6 prosent.

Scandinavian Airlines, det største flyselskapet i konsernet, oppnådde en kabinfaktor på 66,2 prosent, som er en oppgang på 0,2 prosent.

Yielden i SAS Airlines var i desember opp 18 prosent. For januar venter SAS at yielden vil bli høyere enn i samme periode året før, men lavere enn i desember. SAS opplyser i meldingen at det ikke er noen tegn til nedgang i flymarkedet, men det er usikkerhet knyttet fremtidsveksten, til konkurransesituasjonen og prisutviklingen på drivstoff.

LES OGSÅ: SAS skuffet

Flere flyr SAS Braathens
For den norske delen av Scandinavian Airlines, SAS Braathens, steg passasjertrafikken (RPK) med 0,3 rosent, mens kabinfaktoren økte med 2,1 prosent prosentpoeng. SAS Braathens fraktet 667 700 passasjerer i januarer, det er 1,5 prosent flere enn samme måned året før.

Reklame

Stor oversikt: Årets sommersalg 2021