Gå til sidens hovedinnhold

Flere tortur-anklager mot Canada

En forretningsmann som satt på dødscelle i Saudi-Arabia i to år sluttet seg torsdag til protestene mot Canadas behandling av statsborgere som er arrestert i utlandet.

Den kanadiske regjering er under økende press på grunn av anklager om at de ikke oppfyller sine forpliktelser overfor statsborgere arrestert i utlandet. Torsdag hevdet forretningsmannen William Sampson at myndighetene overlot ham til sin egen skjebne da han ble dømt til døden i Saudi-Arabia, melder nyhetsbyrået Reuters.

-Forhåndsdømt
Sampson sa at både det kanadiske utenriksdepartementet og ambassaden i Riyadh hadde gjort det klart for ham at de regnet med han var skyldig i anklagene: At han skulle ha avfyrt en bombe som drepte en brite.

- Jeg sloss alene i isolatcelle på grunn av myndighetenes oppførsel, sa han, og krevde en offentlig granskning av måten saken hans har blitt håndtert.

Flere anklager
Sampson tilbragte mer enn to år som dødsdømt i et saudi-arabisk fengsel før han ble sluppet fri igjen i august. Han hevder han ble regelmessig torturert.

Anklagene kommer dagen etter at en annen mann, Maher Arar, anklaget kanadiske og amerikanske myndigheter for å ha fått ham ulovlig deportert til Syria slik at han kunne tortureres der.

Reklame

Nå er det salg på våre grillfavoritter