Gå til sidens hovedinnhold

Flere tror de så voldtektsmann

Seks personer mener de har sett mannen som brutalt voldtok en kvinne på Tøyen i går.

(iOslo.no) I går tvang en mann seg inn i leiligheten til en 36 år gammel kvinne og voldtok henne i hennes eget hjem.

Flere personer har nå kommet med tips om det de mener er konkrete observasjoner av voldtektsmannen.

Kan ha sett mannen
- Tipsene går på mennesker som kan stemme med beskrivelsen av gjerningsmannen i sitt område. Per i dag vet vi ikke hvem han er. Vi får se hva dagen vil bringe, politioverbetjent Anne Rynning Aasen i Oslo politidistrikt til iOslo.no.

Den 36 år gamle kvinnen ble tirsdag voldtatt hjemme i sin egen leilighet på Tøyen. Mannen ringte på døra til kvinnen, tvang seg inn og voldtok henne. Han skal se nordisk ut, og ifølge kvinnen selv hadde han Oslo-dialekt.

Kan ha spanet
På bakgrunn av tips vurderer politiet nå muligheten for at mannen har spanet i området i perioden før overgrepet.

- En person har sett en mann som svarer til beskrivelsen i det samme området mandag kveld. Vi vet ingenting sikkert, men vi har tenkt tanken om at gjerningsmannen har rekognosert eller spanet på forhånd, sier vaktleder ved kriminalvakten ved Oslo politidistrikt Lennart Kyrdalen til Aftenposten.no.

Varierende oppklaringstid
Aasen forteller at det er svært varierende hvor lang tid det tar å få arrestert overgriperne i slike saker, hvor identiteten til gjerningsmannen er ukjent.

- Noen ganger går det fort, andre ganger bruker vi lengre tid. Men vi jobber helt klart med denne saken og følger tipsene så langt vi kan, opplyser hun.

Luktet søtt og ubehagelig
Politiet fikk inn melding om voldtekten klokken 14.07. De beskriver gjerningsmannen som litt over 1.70 høy, i overkant av 30 år gammel, med mørkt, kortklippet hår, mellom 0,5 og 1 cm langt.

Han skal ha vært iført en blå olabukse, blå boblejakke og snakker Oslo-dialekt. Den voldtatte kvinnen skal også ha kjent en søtlig og ubehagelig kjemisk lukt av mannen.

Flere enn i fjor
Ved første halvår i år var det registrert flere overfallsvoldtekter enn i fjor på samme tid. Etter sommeren har det redusert seg noe, men fortsatt er det flere slike voldtekter i år enn i fjor.

Les flere nyheter på iOslo.no

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis