Gå til sidens hovedinnhold

Flere tusen isolert i Australia

Verste flommen på 20 år.

Flere tusen mennesker er innesperret etter de verste oversvømmelsene i Australia på 20 år.

Deler av New South Wales er isolert av de store nedbørsmengdene og området regnes som katastrofeområde, melder bbc.co.uk.

300 mennesker er fremdeles isolert, og enkelte steder er helikopter benyttet for å få inn mat til innbyggere som er fanget av vannmassene.

Isolert og evakuert
Regnet har mandag gitt seg noe etter at det på lørdag kom 300 millimeter nedbør på tre timer, men myndighetene advarer om at flere byer og tettsteder kan forbli isolert i opptil en uke

Flere hundre er evakuert fra sine hjem.

Torden og uvær siden forrige uke har etterlatt enorme mengder vann på øskysten og flere elver har gått langt over sine bredder. Veiene er fulle av vann og broer er skylt av sted i vannmassene.

Stengte strender
700 mennekser som deltok på en musikkfestival på en øy nord-øst i staten, ble isolert etter at broen over forsvant i flommen.

Flere steder langs øst-kysten er berørt av uværet, og mange av de populære strendene blant annet i Sydney er stengt som følge av nedbørsmengden og bølgehøyder på opp mot tre og en halv meter.

Syklonen Helene
I helgen traff også syklonen Helene byen Darwin nord i landet, og dro med seg trær og kuttet elektrisiteten. Fremdeles jobber hjelpemannskaper med å få strøm og vannforsyninger i orden igjen.

De voldsomme mengdene regn kommer etter flere måneder med tørke i Australia, men er uansett ikke nok til å hjelpe på kontinentets store problemer som følge av tørken.

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet