Gå til sidens hovedinnhold

Flere unge klarer ikke å betale regningene

Nesten 40.000 unge nordmenn pådro seg betalingsanmerkninger for til sammen flere hundre millioner kroner i 2008.

Oslo (NTB): - For ungdom er det særlig viktig å få gjort opp og slettet betalingsanmerkningene. Unge i denne aldersgruppen har kanskje allerede vanskelig for å få lån ut fra ordinære vurderinger, og da er det i hvert fall viktig at de ikke har betalingsanmerkninger i tillegg, sier Arve Paulsen, informasjonssjef i inkassoselskapet Lindorff til Aftenposten.

Økt med 5000
Fram til oktober i fjor var det 38.707 personer mellom 18 og 29 år med betalingsanmerkninger i statistikken til selskapet Experian, som leverer kredittinformasjon. Antallet hadde økt med nesten 5000 sammenlignet med samme tidspunkt i fjor.

- Dessverre ser vi at ungdom har fått større gjeld enn de greier å behandle. Etter en tid med liberal utlånspraksis fra banker og kredittinstitusjoner, har dette blitt et problem, sier Jorge Jensen, underdirektør i Forbrukerrådet.

Rådgivning
I et forsøk på å ta tak i problemet har Meland kommune nord for Bergen startet et gjeldsrådgivningsprosjekt spesielt rettet mot ungdom. Namsmannen, sosialtjenesten og skolen står i fellesskap for undervisningen. (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken