Gå til sidens hovedinnhold

Flertall mot mer privatisering

Et klart flertall sier nei til mer privatisering innenfor helse-, barnehage og utdanningssektorene i Norge i en fersk undersøkelse.

Mange nordmenn ønsker offentlige løsninger fremfor privatisering.

-Signal til regjeringen
- Dette er et signal til regjeringen om hva mange velgere opplever som en uheldig utvikling, sier professor i statsvitenskap og forskningsleder ved Markeds- og Mediainstituttet (MMI) Ottar Hellevik.

Ifølge undersøkelsen, som er utført av Norsk Statistikk, ønsker over to tredeler av de spurte at Norge skal satse mer på offentlige helse- og omsorgsløsninger. Seks av ti mener vi bør satse mer på offentlige barnehager fremfor private, og åtte av ti vil ha økt satsing på det offentlige utdanningstilbudet.

Valgforsker: Interessant
Valgforsker Frank Aarebrot sier til Dagbladet han mener det interessante med undersøkelsen, er at oppslutningen om fellesskapsløsninger er større enn oppslutningen til partiene som går inn for slike løsninger.

4000 nordmenn har vært med i undersøkelsen, som er utført på oppdrag av selskapet Norge 2005. Målet med undersøkelsen er å skape debatt i forbindelse med hundreårsmarkeringen av unionsbruddet med Sverige i 1905.

Reklame

Stor oversikt: Årets sommersalg 2021

Kommentarer til denne saken