Gå til sidens hovedinnhold

Flertallet vil ha sykehotell

Et klart flertall av Norges innbyggere ønsker at sykehotellet ved Radiumhospitalet skal bygges.

En undersøkelse InFact har gjort for VG viser at nær 80 prosent av de spurte er tilhengere av at sykehotellet blir videreført og bygget. Kun 3,5 prosent sier nei.

Et knapt flertall på 51,1 prosent mener det er best at sykehuset selv viderefører byggingen, mens 27 prosent mener private aktører bør overta.

- Det er bra med engasjement. Målingen er i høyeste grad et uttrykk for det. Derfor jobber vi på spreng for å finne en løsning, sier helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad (Ap) i en kommentar overfor VG.

Blant regjeringspartiene er det også et stort flertall av velgerne som ønsker at hotellet bygges. Hele 82 prosent av Ap sine velgere ønsker det, og 81,6 prosent av SVs velgere. I Sp er ja-prosenten på 70,7.

Ti private selskaper leverte tirsdag kveld anbud på bygging av sykehotellet ved Radiumhospitalet. Styreleder ved Rikshospitalet, Steinar Martinsen, vil ikke si når saken blir avgjort.

Lederen for LO i Oslo, Kleiv Fiskvik uttalte tirsdag at regjeringen bør betale sykehotellet. Han er dermed på kollisjonskurs med Oslo Arbeiderpartis leder, Jan Bøhler, som mener private gjerne kan stå for byggingen.