Gå til sidens hovedinnhold

- Flo er tidenes verste

Tore André Flo er utpekt som den verste spilleren i Rangers’ historie. Han er dermed en kandidat til britisk fotballs verste spiller noensinne.

Det er det engelske fotballmagasinet FourFourTwo som står bak kåringen. Bladet har invitert en rekke fans fra alle klubbene i britisk proffotball, og kåret hver klubbs beste og verste spiller gjennom tidene.

Tore André Flo er ifølge Rangers-fansen den verste spilleren i storklubbens historie.

Det er selvfølgelig merkelig med tanke på at stryningen scoret 38 mål på 72 kamper.

«Pinlig pinglete»
Begrunnelsen er at Flo kostet 12 millioner pund og bare scoret ett mål mot erkerivalen Celtic (i debuten). «Han var pinlig pinglete og spilte som en skremt katt», skriver FourFourTwo om Flo.

Katolikken Mo Johnston er ironisk nok kåret til tidenes beste i den protestantiske klubben Rangers.

Ingen andre nordmenn er omtalt i kåringen, verken som best eller verst i en klubb. Kåringen går kanskje aller mest ut over Ramon Vega, som er kåret til den dårligste spilleren i to klubber; Tottenham og Watford.

Barnes bedre enn Dalglish?
I storklubbene er Dennis Bergkamp kåret til Arsenals beste, Gianfranco Zola til Chelseas beste, John Barnes til Liverpools beste og Eric Cantona til Manchester Uniteds beste. De fleste hadde kanskje ventet at Kenny Dalglish var umulig å komme utenom for Liverpool-fansen.

«Men Barnes var en dødelig cocktail av Ryan Giggs, Thierry Henry og David Beckham,» konstateres det.

Gus Caesar er kåret til Arsenals verste spiller gjennom tidene. Den samme tvilsomme æren tilfaller Phil Babb når det gjelder Liverpool og Massimo Taibi når det gjelder Manchester United.

Winston Bogarde er Chelseas verste. Og det er det kanskje vanskelig å argumentere mot? Nederlenderen spilte fire kamper fra start og kom inn åtte ganger som innbytter i løpet av fire år. Det fikk han den nette sum av åtte millioner pund for.

Alle som er kåret til sin klubbs beste og verste spiller, er kandidater i kåringen av britisk fotballs beste og verste spiller gjennom tidene. I denne kåringen samler FourFourTwo inn fansens stemmer via Internett.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken