Gå til sidens hovedinnhold

Flomskader for 100 millioner kroner

Juli-flommen på Østlandet vil koste forsikringsselskapene over 100 millioner kroner i utbetalinger.

Forsikringsselskapene har hittil mottatt over 700 flom- og nedbørsrelaterte skademeldinger, og det fortsetter å strømme på. I dag melder NVE at situasjonen i Drammensvassdraget er forverret siden søndag og at vannstanden er stigende. I Nedre Eiker/Mjøndalen over toppnivået fredag og det er ventet at det vil stige ytterligere 20 centimeter fram til onsdag og torsdag.

- Vi forventer at antall skader vil fortsatt øke, sier informasjonsrådgiver Helene Lund i Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH) til Nettavisen.

FNH samler inn tall fra forsikringsselskapene. Et foreløpig anslag antyder skader for 100 millioner kroner. Dermed har juli-flommen på Østlandet, som har herjet verst i Buskerud og nordre Vestfold, allerede passert skadeutbetalingene for flommen i Trøndelag i februar i fjor.

I gjennomsnitt regner FNH med skadeutbetalingene på 150.000 kroner.

Fjoråret var det hittil verste året for naturkatastrofer i Norge i forhold til skadeutbetalinger siden 2000. Takket være stormen Narve i Nordland og flommen i Trøndelag ble det skadeutbetalinger på 435 millioner kroner i 2006.

Reklame

Ny grillpakke: - Den beste barbecuesausen vi har smakt