Gå til sidens hovedinnhold

Flomskader til 200 millioner

Flommen i Trøndelag gjorde trolig skader for rundt 200 millioner kroner. Mange av flomofrene fortviler fordi hus, hjem og livsgrunnlag er ødelagt.

For to uker siden ble Vassbotna i Høylandet kommune i Nord-Trøndelag betegnet som et katastrofeområde. Nå er vannet borte, men for mange er katastrofen fortsatt et faktum.

Forsikringsselskapene får nå kritikk for at takstarbeidet tar lang tid.

Alt må rives
- Vi prøvde å redde det som var mulig, men vi hadde ikke sjanse til å greie over alt. Det var ingen som trodde at det skulle bli så jævlig, sier Jan Viken ved Rydningsodden Camping til TV 2 Nyhetene.

Gårdbrukeren har overlatt gårdsdriften til sønnen. Nå var det campingdrifta som skulle være livsgrunnlaget hans, men ødeleggelsene er så omfattende at alt trolig må rives. Ingen tør å gi svar på om anlegget kan bygges opp igjen.

Hals over hode
Nabo Unn Risvik måtte flykte hals over hode med sine to barn på fire og seks år da flommen kom. Få timer etter at de kom seg ut, sto vannet oppe på vinduene i første etasje. I dag er huset ubeboelig. Det er følelsesmessig sterkt å se hjemmet sitt i en slik forfatning.

- Jeg blir helt ødelagt hver gang jeg blir det, det er så fælt. Det er jo mye av livet som har dratt, sier Risvik.

Familien er fortsatt evakuert. De to barna har reagert så sterkt på flommarerittet at det er uaktuelt få flytte tilbake.

- Ikke med tanke på ungene. De vil verken se eller høre snakk om huset. De vil nesten ikke kjøre forbi.

Takserings-problemer
Et ekstra problem for mange er at det har tatt lang tid å få taksert skadene.

- Vi hadde håpet at vi hadde kommet lenger, og at vi skulle ha gjort unna takseringsarbeidet nå, men det er et veldig omfattende arbeid, sier Anders Eggen, direktør i Gjensidige Forsikring.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken