Det viser en ny rapport fra Amnesty og «Reform ressurssenter for menn», skriver Amnesty på sine hjemmesider.

48 prosent av de spurte norske mennene mener at kvinnen er helt eller delvis ansvarlig for overgrepet hvis hun har flørtet åpenlyst i forkant.

Rapporten avdekker at:

HTML EMBED

Hver femte mann mener en kvinne har et ansvar for å ha blitt utsatt for seksuelle overgrep dersom hun er kjent for å ha hatt flere partnere.

HTML EMBED

Vold mot kvinner preger menns liv: Fire av ti menn kjenner til en mann i sin omgangskrets eller sitt nærmiljø som har utøvet vold mot en kvinne.

HTML EMBED

Menn er opptatt av volden: Fire av ti menn opplever vold mot kvinner som et samfunnsproblem i Norge. Seks av ti mener volden angår dem som menneske.

HTML EMBED

Menn vil gjerne stoppe volden: To av tre menn uttrykker at de ville grepet inn for å stoppe en voldshandling. Men færre gjør det i praksis.


Ta ansvar
Nå mener Frps Jan Arild Ellingsen at kvinner kan lære av rapportens innhold.

- Det er klart at det er lov å flørte, men på noen kan slik adferd være provoserende, særlig i et flerkulturelt samfunn. Det er folk som driver risikosport, og noen som dør av det. Kvinner må selv ta ansvar for hvilke signaler de sender ut, sier Ellingsen til avisen.

Skuffet
Statsminister Jens Stoltenberg sier han er overrasket over funnene i rapporten.

- Jeg er overrasket og skuffet over disse holdningene. Jeg hadde håpet og trodd at vi var kommet lenger når det gjelder menns syn på vold mot kvinner, sier Stoltenberg til avisen.