Gå til sidens hovedinnhold

Fly styrtet i ørkenen

Et fransk fly med fredsbevarende soldater fra mange land har styrtet i Sinai-ørkenen.

Flyet fraktet observatører fra en multinasjonal fredsstyrke på Sinai-halvøya i Egypt, melder nyhetsbyrået AP. Ni personer mistet livet.

Sjefen for denne styrken er norsk, og til sammen seks nordmenn inngår i styrken. Tre av disse er observatører. Verken Forsvaret eller Utenriksdepartementet har søndag formiddag fått melding om at nordmenn er involvert i ulykken.

Franskmenn
Ifølge kaptein Ihab Moheildin i kontrolltårnet på flyplassen i Kairo var ulykkesflyet på vei fra El Gorah-basen til St. Catherine's-flyplassen i Sinai-ørkenen da det styrtet i et fjellområde, 80 kilometer fra byen Nakhl.

Minst ni personer mistet livet, åtte av dem skal være franskmenn og kanadiere.

Pressetalsmann for styrken, Normande St. Pierre, sier til AP at de fortsatt jobber med å få avklart nasjonaliteten til den niende omkomne.

- Det var flere soldater enn vanlig i flyet fordi de var på øvelse, sier styrkens pressetalsmann Normand St. Pierre. Han er ikke sikker på om det var flere enn ni om bord i flyet, men ifølge lokalt politi på stedet ser det ikke ut til å være noen overlevende.

Været var klart og fint da ulykken skjedde en gang mellom klokken 09 og 10 lokal tid. Flyet var av typen DeHavilland DHC-6 Twin Otter. Ifølge politimannen Mohammed Badr traff flyets vinge en bil på vei ned, men føreren av bilen kom fra sammenstøtet med livet i behold.

Lastebilsjåføren Ahmad Attallah så flyet styrte.

- Jeg så opp og så et lite fly med en hale av flammer og røyk i lav høyde. Så forsvant det og jeg hørte et smell, forteller han til AP.

Årsaken til ulykken er ikke kjent.

Grensepatrulje
Den multinasjonale fredsstyrken «Multinational Force & Observers» (MFO) ble utplassert på Sinai-halvøya for å overvåke området etter fredsavtalen som ble signert mellom Egypt og Israel i 1979. Styrken patruljerer blant annet grensen mellom Israel og Egypt.

De fredsbevarende styrkene er en uavhengig internasjonal organisasjon som Egypt og Israel selv opprettet.

Soldater fra USA, Frankrike, Australia, Canada, Colombia, Fiji, Ungarn, Italia, New Zealand, Uruguay inngår også i styrken.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien