Kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide i SAS opplyser til Nettavisen like før klokken 01.00 at flyselskapet smått har gjenopptatt trafikken.

- De fleste avganger i dag er kansellert, men vi har seks fly som ble satt i trafikk nå like etter midnatt. De burde være på vei til å ta av nå, sier Midteide.

Her finner du oversikten over hvilke fly som går i natt

Enkelte passasjerer kan måtte vente til mandag med å komme seg med fly fra Gardermoen, og SAS forventer at det vil ta tid før de er tilbake i rute igjen.

- Forsinkelsene påvirker hele resten av helgen. Flyene våre er spredt utover hele landet nå, sier Midteide, som forsikrer at passasjerer som er rammet av uværet, får pengene tilbake eller ombooket billetten sin.

Norwegian letter
Norwegian har også fått i gang sin trafikk like over midnatt, og de har fly på vei inn og ut av Gardermoen.

- Ett av flyene våre har landet, mens to andre er på vei. De skal til Trondheim, Bergen og Stavanger. Vi håper også å få sendt enda et fly til Stavanger. Vi begynner også å få inn fly på Gardermoen. Et fly fra Alicante har allerede landet, og fly fra Madrid, Paris og Stockholm er på vei, sier Ellingsen like etter klokken 01.00 til Nettavisen.

- Fryktelig vanskelig
Flere passasjerer Nettavisen pratet med på Gardermoen fredag kveld, er svært misfornøyde med mangelen på informasjon fra flyselskapene. Ellingsen har full forståelse for frustrasjonen, men understreker at dette har vært en hektisk dag.

- Det har vært fryktelig vanskelig. I en slik situasjon kan man aldri få nok informasjon, og det er tusener som vil vite hva som skjer. Våre folk på Gardermoen har jobbet på høytrykk i dag, sier Ellingsen.