Gå til sidens hovedinnhold

Flyene står i nord

Samtlige fly er innstilt i Trondheim og Bodø og forsinkelsen vil vedvare frem til langt utover ettermiddagen. Ved Hovedflyplassen i Oslo går derimot alt som normalt.

Duty Manager ved Widerøe operasjonssenter, Kurt Norum, sier til TV 2 Nettavisen at i Trondheim og Bodø er samtlige fly innstilt på grunn av dårlig vær.

- Hittil i dag har det vært 36 innstillinger. Samtlige fly er innstilt i Helgeland og Finnmark,sier Norum.

På strekningen mellom Tromsø og Kirkenes er det en del overflyging grunnet det dårlige været. Norum sier at det er umulig å si hvordan det vil utarte seg i løpet av dagen, men at forsinkelsene vil mest sannsynlig være et problem frem til kl. 16.00 fradeg.

Ellers går flytrafikken på Vestlandet og Østlandet normalt. Forsinkelsene skyldes ikke tekniske problemer eller dårlig bemanning, opplyser Norum.

Alt som normalt på Gardermoen
- Vi har for øyeblikket en punktlighet på 75 prosent, sier informasjonssjef ved Oslo Lufthavn, Jo Kobro, til TV 2 Nettavisen.

Kobro sier at det skal være noen forsinkelser på 15 til 20 minutter, men han tror ikke at det blir de store forsinkelsene utover dagen. De få forsinkelsene som er, skyldes forhold ved andre flyplasser, opplyser Kobro.

- Det blir nok ikke de store forsinkelser, men alle fly skal jo innom avising og rullebanen skal brøytes, sier han.

Reklame

NÅ: Sjekk de utrolige tilbudene på Spring Friday

Kommentarer til denne saken