Gå til sidens hovedinnhold

- Flyet forsvant i Indiahavet

- Det er med stor sorg og beklagelse vi må trekke disse konklusjonene.

- Ifølge våre data, endte Flight MH370 sin ferd i den sørlige delen av Indiahavet, opplyste Malaysias statsminister Najib Razak på en pressekonferanse mandag klokka 15. Det er varslet en ny pressekonferanse tirsdag med flere detaljer.

Følg Nettavisens livestudio for det siste om MH370

- Det er med stor sorg og beklagelse vi må trekke disse konklusjonene, sa Razak.

Sendte tekstmelding til familiene

Malaysian Airlines sendte i forkant av pressekonferansen mandag ut en tekstmelding til de pårørende.

Her står det at selskapet på det sterkeste beklager at man nå må anse det som sikkert at Flight MH370 er tapt og at ingen om bord har overlevd.

Malaysias statsminister kalte inn til en pressekonferanse om det forsvunne passasjerflyet fra Malaysian Airlines klokka 15.00 norsk tid.

Utenriksredaktør i ABC, Jon Williams, var utenfor rommet der familiene til de pårørende var samlet i forbindelse med pressekonferansen. På Twitter skriver han at en kvinne besvimte og at man kunne høre gråt og skrik fra rommet etter at den tunge nyheten ble formidlet fra statsministeren.

HTML EMBED

- Jeg vil komme med en uttalelse om MH370 klokka 10 pm malaysisk tid, meldte Razak på Twitter på forhånd.

Selv om de nye opplysningene gir svar på hvor flyet gikk ned, er det fortsatt ingen som kan gi noen forklaring på hvordan flyet endte opp vest for Perth, når det i utgangspunktet skulle motsatt vei. Og fortsatt er det ikke plukket opp noen deler som stammer fra Boeing 777-maskinen, oppsummerer NTB.

Hastemøte med familier

Ifølge Sky News kalte Malaysia Airlines mandag inn til et hastemøte med familiene til de 227 passasjerene som er savnet etter flyet forsvant. Tolv besetningsmedlemmer er også savnet.

Nye observasjoner

Kinesiske og australske fly gjorde mandag morgen nye observasjoner under søket etter det savnede flyet.

Det skjedde i et område hvor satellittbilder har avslørt det som kan være vrakgods fra det savnede flyet.

Observasjonene brakte håp om at man skulle komme til bunns i mysteriet.

Den malaysiske statsministeren hadde ingen ny informasjon om disse nye observasjonene på pressekonferansen klokken 15 mandag.

Borte siden 8. mars

Passasjerflyet fra Malaysian Airlines forsvant etter avgang fra Kuala Lumpur 8. mars. Flyet var på vei til Beijing. Det tok av rett etter midnatt og skulle etter planen ha landet i Beijing rundt seks timer senere.

Flyet meldte aldri sin ankomst i vietnamesisk luftrom.

Det antas at flyets kommunikasjonssystem ble slått av med vilje, og at flyet deretter endret kurs og fortsatte å fly i inntil sju timer. Det var fint vær i området, og det ble ikke oppfanget noe nødsignal.

Et australsk marinefartøy, HMAS Success, var i leteområdet mandag i et forsøk på å lokalisere de gjenstandene man hadde observert fra luften.

Den australske avisa The National Post skriver at observasjonene som ble gjort fra satellitt mandag gir større grunn til optimisme når det gjelder å finne noe fordi de ble gjort i sanntid.

HTML EMBED


Følg Nettavisens livestudio om MH370 her

HTML EMBED


Reklame

Slik sparer du enkelt inntil 600 kroner på mobil-abonnementet

Kommentarer til denne saken