Gå til sidens hovedinnhold

- Flyet mistet motorkraften

Flystyrten utenfor den egyptiske badebyen Sharm el-Sheik skyldtes trolig at flyet mistet motorkraften, ifølge Frankrikes transportminister.

Transportminister Gilles de Robien sa til Europe 1 radio søndag at ingenting så langt tyder på at flystyrten skyldes noe annet enn en ulykke.

– Vi kan ikke være absolutt sikre, men alle indikasjoner støtter den samme teorien. Det var ingen eksplosjon før flyet styrtet, og ingen har påtatt seg skylden for et angrep, sa de Robien.

– Forklaringene til nå viser at flyet ganske enkelt mistet motorkraften, sa han.

Møysommelig arbeid
Årsaken til tap av motorkraft på en eller flere motorer er imidlertid også vanskelig å finne. Søndag plukket letemannskaper opp vrakrester og levninger av passasjerene.

Et møysommelig detektivarbeid ligger foran etterforskerne som skal forsøke å finne ut hva som førte til flystyrten, sier teknisk sjef Ørnulf Myrvoll i SAS.

– Det blir helt håpløst å spekulere i. Hvis man ikke finner ferdskriveren eller restene etter motorene blir det svært, svært vanskelig å finne årsaken til flystyrten, sier Myrvoll til NTB.

Det var et fly av typen Boeing 737-300 som styrtet grytidlig lørdag morgen. Verken SAS eller Braathens flyr 737-300 lenger, får NTB opplyst.

Sjekker DNA
Franske dykkere, flyhavarieksperter og andre fagfolk ankom feriestedet Sharm el-Sheikh søndag for å delta i letingen etter både fly- og kroppsdeler etter at det egyptiske Boeing-flyet styrtet like etter avgang lørdag morgen.

Spesialister vil bruke håv for å samle dem opp, opplyste det lokale redningssenteret. Søndag hadde letemannskaper plukket opp vrakdeler, papirer, leker og andre personlige gjenstander rundt ulykkesstedet.

Men så langt har de bare funnet kroppsdeler, ingen hele kropper, etter de 148 menneskene som var om bord. Utsendingen fra den franske regjeringen til ulykkesstedet, Renaud Muselier, opplyste at DNA-eksperter var ventet til byens sykehus for å hjelpe til med å identifisere levningene som blir funnet. Omkring 60 kroppsdeler var søndag blitt plukket opp av vannet.

(NTB-Reuters)

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping