Gå til sidens hovedinnhold

Flykter fra diskobråk

Utestedet Calibar er blitt en plagsom nabo for beboere i Vaskerelven.

(iBergen.no) Naboer av utestedet Calibar i Vaskerelven 1 vurderer å flytte fra diskobråket.

Gruer seg til helgen
– Jeg tror ikke det finnes en leieboer her som ikke må sove med sov-i-ro i ørene. Selv er jeg henvist til å bruke sovepiller for å få noen timers søvn, sier Bente Jakobsen, beboer i Vaskerelven 3, til Bergens Tidende.

Hun gruer seg til hver eneste helg.

– Da er det vanligvis fullt trøkk her til klokken tre om natten, sier Jakobsen.

Spy og urin på trappene
En annen av naboene, Jim-Rune Fosshaug, sier at det tidligere var så ille at glassene klirret i skapene. Selv om musikkbråket er blitt noe bedre i det siste, har utelivsmedaljen en annen bakside.

– Gjestene på Calibar spyr og urinerer på trappen vår, sier Fosshaug til Bergens Tidende.

I retten
Bergen kommune har forsøkt å stoppe driften ved Calibar. Kommunen mener at det kun har vært tillatt å drive kafé i huset, og at oppgraderingen til nattklubb ikke er i henhold. I juli i år ga Byggesaksavdelingen stoppordre for diskoteket, men innehaverne krevde at stoppordren ble trukket tilbake. Kommunen fikk medhold i retten, men Calibar har anket saken videre til lagmannsretten. Der står saken foreløpig.

Godkjent støynivå
Daglig leder for Calibar, Frode Hølleland, avviser kritikken.

– Vi har fått utført støymålinger flere ganger av et profesjonelt firma, også når musikken har vært på sitt høyeste, og alle målinger viser at vi holder oss godt innenfor akseptable rammer, sier Hølleland til Bergens Tidende.

- Når du bor midt i sentrum, og i tillegg midt i utelivsstrøket, må du nesten finne deg i litt bråk, avslutter Calibar-lederen.

Les flere nyheter fra iBergen.no

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken