Tiger Woods går angivelig glipp av 40 millioner kroner i året når Accenture nå har trukket seg fra sin seksårige sponsoravtale med verdens beste golfspiller. Konsulentselskapet tok søndag avgjørelsen om å avslutte samarbeidet, og uttalte ifølge Times Online at Tiger «ikke lenger var den rette representanten» etter «det som har skjedd i løpet av de siste par ukene».

Accenture følte nok at slagordet «Go on. Be a Tiger» ikke lenger hadde den ønskede betydningen.

Det som har skjedd har nok de fleste fått med seg nå: Tiger Woods krasjet i naboens tre ved sitt hjem i Florida. Det kom raskt rapporter om at dette skjedde etter at Woods og kona Elin Nordegren (29) hadde kranglet fordi golfesset hadde vært utro.

Bekreftet utroskap
Fredag bekreftet Tiger Woods på sin nettside at han har vært utro.

- Jeg er dypt klar over skuffelsen og lidelsene som utroskapene mine har påført så mange mennesker, mest av alt min kone og mine barn, skrev 33-åringen, som la til at han vil ta en pause fra sporten for å konsentrere seg om familien.

Accenture er ikke den eneste sponsoren som misliker situasjonen. Gillette har allerede trykket på pauseknappen, og det samme gjelder AT&T, mens Pepsi-eide Gatorade har stoppet produksjonen av en Tiger-versjon av sin sportsdrikk.

- For øyeblikket er han en fullstendig ødelagt vare uten den minste kommersielle verdi. Han har forblitt usynlig, og dette er det siste en sponsor ønsker hos en merkevareambassadør. Det får en til å virke skyldig og skremt, sier Ian Monk, som representerer en annen stor idrettsstjerne, nemlig Wayne Rooney.

580 Pepsi-millioner
PR-rådgiveren Mark Borkowski sier til Times Online at Woods’ kommersielle verdi har «falt utfor et stup».

- Denne skandalen vil få en betydelig effekt også på andre idrettsutøvere. Merkene vil kanskje slutte med individuelle sponsoravtaler og gå over til å sponse turneringer, slik de gjorde i fotball, sier Borkowski.

Den største sponsoravtalen til Tiger Woods er med PepsiCo, og ble signert i 2007. Den skal angivelig være verdt 580 millioner kroner over fem år. Tigers utroskap mot Elin Nordegren kan med andre ord bli ett av historiens dyreste sidesprang. Skjønt «ett» ser ut til å være feil tall, ettersom over ti forskjellige kvinner i løpet av de siste ukene har påstått å ha hatt seksuelle forhold til 33-åringen.

En skilsmisse vil nok også koste amerikaneren dyrt.

Seertallene ble halvert
Konsekvensene kan i tillegg bli enorme for golfsporten, ikke bare for Tiger Woods. Da superstjernen på grunn av en kneskade var ute av spill fra juli 2008 til februar 2009, falt tv-seertallene med utrolige 50 prosent. Så mye betyr Tiger Woods for sporten.

33-åringen har vunnet 14 majorturneringer og 71 PGA-titler.

Les også: Hjelp Tiger med å rømme fra kona