Gå til sidens hovedinnhold

Flyktninghjelpen blir i Kenya

Avslutter ikke arbeidet i Kenya etter angrepet på bilkolonne.

Dadaab/Oslo (NTB-Nils Myklebost): Flyktninghjelpen avslutter ikke arbeidet i Kenya etter angrepet på en av bilkolonnene deres i Kenya fredag. Fire ansatte er savnet, hvorav en er norsk.

Flyktninghjelpens kommunikasjonssjef Rolf Vestvik sier til NRK sent fredag kveld at de har bestemt seg for ikke å avslutte arbeidet i Dadaab og Nairobi.

- De som er igjen, vil fortsette arbeidet i Kenya. Vi må få brakt på det rene hva som er skjedd, og da er tilstedeværelse viktig, sier Vestvik.

- Dette er en avgjørelse vi har tatt, og som vi holder oss til. Vi holder noe personell i Dadaab, og vi har folk i Nairobi, sier han.

Lokale og norske kilder sier til VG at kenyanske styrker vil jakte på kidnapperne i Somalia. Oberst Cyrus Oguna i Kenyas forsvar sier til Reuters at militærhelikopter er satt inn for å finne de savnede.

En regional Philip Ndolo uttalte til nyhetsbyrået Reuters fredag at de mistenker at kidnapperne sympatiserer med al-Shabaab, en opprørsgruppe med bånd til al-Qaida. I Somalia sier en talsmann for al-Shabaab. Sheikh Abdiasis Abu Musab, at de ikke kjenner til dette angrepet.