Gå til sidens hovedinnhold

Flyplassen brukt som likhus

Redningsmannskaper i Phuket går til det drastiske steget at de bruker flyplassen i Phuket som likhus.

90 mennesker er bekreftet omkommet etter krasjlandingen i Phuket søndag. En svenske er bekreftet død, og svenske myndigheter frykter at en annen svensk ungdom også er omkommet.

- En av de to savnede svenskene er nå identifisert. Vi går ikke ut med informasjon om det er en mann eller kvinne. En person er fortsatt savnet, sier Sofia Karlberg ved svensk UD til Aftonbladet.se.

I Phuket fortsetter arbeidet med å hente ut døde kropper fra det totalskadde flyet. Likene blir lagt på gulvet i et av rommene på flyplassen. Til sammen 80 lik er blitt hentet ut av flyvraket og ligger nå på et provisorisk likhus på flyplassen.

Vanskelig å identifisere
Myndighetene jobber nå med å identifisere de døde, men identifiseringsarbeidet viser seg å være svært vanskelig på grunn av de omfattende brannskadene.

Tidligere på mandagen opplyste thailandske flymyndigheter at flyets svarte bok var funnet. Likevel kan det ta opp til flere uker før myndighetene kan fastslå årsaken til ulykken.

- Den svarte boksen er funnet og vi skal sende den til USA for å bli analysert. Forhåpentligvis vil vi vite årsaken til ulykken innen noen uker, sier den thailandske transportministeren Theera Haocharoen.

Farlig værfenomen
Ifølge en rekke eksperter og vitneskildringer er det mye som tyder på at flyet ble utsatt for et farlig værfenomen kalt for Windshear.

- Windshear er når værforholdene er sånn at vinden plutselig endrer retning eller styrke. Når man er oppe i luften kan man merke det som turbulens eller rystelse. Men når man er nær bakken, som ved avgang og landing, er det svært, svært farlig, opplyser Per-Olof Arnoldsson i det svenske pilotforeningens flysikkerhetskomité til Aftonbladet.

Reklame

Badetøy og bikini: De største trendene i 2021