Gå til sidens hovedinnhold

- Flytter toppmøte til jordskjelvområde

Silvio Berlusconi har besluttet å flytte G8-toppmøtet til jordskjelvrammede L’Aquila.

G8-møtet skulle etter planen avholdes på Sardinia i begynnelsen av juli, men nå opplyser Italias statsminister Silvio Berlusconi at han ønsker å flytte toppmøtet til L’Aquila.

- Hvilken plass ville ha egnet seg bedre enn et område som er rammet av jordskjelv, sa Berlusconi under en pressekonferanse i L’Aquila, melder Reuters.

Koster 1,9 milliarder
Berlusconi la til at 220 millioner euro, som skulle brukes til sikkerhetsoppbudet og infrastruktur på Sardinia i forbindelse med toppmøtet, heller kunne bli investert i den jordskjelvrammede regionen. Det tilsvarer 1,9 milliarder kroner i dagens kurs.

- De 21 statslederne kan dermed se ødeleggelsene med egne øyne. Jeg tror dette kan gå riktig så bra, sa han.

G8 er en koalisjon av de åtte ledene industrilandene og består av USA, Frankrike, Italia, Tyskland, Storbritannia, Russland, Japan og Canada. I tillegg møter EU som fast representant på G8s møter.

Les også: Berlusconi «sjekket opp» feltlege

296 mennesker mistet livet i jordskjelvet i regionen Abruzzo 6. april, som var målt til 6,3 på Richters skala. Store områder ble jevnet med jorden og om lag 65.000 ble hjemløse.

Må godkjennes av andre G8-land
Men Berlusconi er avhengig at de andre landene som skal delta på toppmøtet godkjenner planen. En eventuell flytting av toppmøtet vil også ramme to års planlegging for toppmøtet på Sardinia.

Den italienske regjeringen signerte et dekret torsdag hvor de bevilger åtte millioner euro til gjenoppbygging av det jordskjelvrammede området.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken