Gå til sidens hovedinnhold

Fødende fikk ikke drosje

Da Ida Celine Kirkevik (18) fortalte at fødselen var i gang, lovte Norgestaxi at hun var prioritert i køen. Men drosjen kom aldri.

Ved 15-tiden fredag 12. mai i år merket kvinnen fra Godvik i Bergen at fødselen hadde startet. Hun ringte Norgestaxi, som lovte å prioritere henne i køen.

Barnefar og kjæreste Kjartan Sildnes var på jobb, og fikk beskjed om å møte henne på Kvinneklinikken på Haukeland sykehus. Der ble han sittende å vente.

- Etter en halv time ringte jeg tilbake til Norgestaxi og etterlyste drosjen. Jeg fikk beskjed om at jeg fremdeles var prioritert, men at det kunne ta en time før en bil ble ledig, forteller den nybakte moren til Bergensavisen.

18-åringen nektet å vente lenger, og ringte i stedet til konkurrenten, Bergen Taxi. Også der var det stor trafikk, men da hun fortalte at hun skulle føde, fikk de en bil til å snu og hente henne umiddelbart.

- Normalt skal det ikke ta så lang tid å få en drosje. Det beklager vi sterkt, sier Jan Tennfjord i Norgestaxi til BA.

Han forklarer situasjonen med den nye helseavtalen Norgestaxi har inngått, som gjør at fredag ettermiddag er en veldig vanskelig tid for selskapet på grunn av mye henting på sykehuset.

18-årige Ida Celine Kirkevik kom tidsnok til sykehuset, og fødte noen timer senere en jente.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene