Gå til sidens hovedinnhold

Fødende plassert på gangen

- Jeg hadde så vondt at jeg skrek ut i smerte. Jeg tenkte: skal jeg føde her på sofaen med alle menneskene rundt? forteller den unge moren.

For tre måneder siden ble Anna Nilsen offer for den vanskelige fødesituasjonen på Ullevål universitetssykehus.

Da det var fem minutter mellom riene, ringte hun sykehuset, og fikk beskjed om at det var fullt på fødeavdelingen. Hos Ahus på Lørenskog og Bærum sykehus var det også fullt, skriver Aften. Ettersom Nilsen i utgangspunktet hadde fått plass på Ullevål, måtte hun dra tilbake dit.

Etter en undersøkelse mente jordmoren at hun ikke hadde stor nok åpning, og ville sende henne hjem for å sove. Men Anna Nilsen ville ikke reise hjem, og ble derfor igjen på kafeteriaen, hvor vannet gikk. Ikke en gang da hun kom opp på fødeavdelingen igjen, fikk hun sengeplass.

- Jeg måtte vente i en sofa på gangen. Buksene mine var klissvåte av fostervann, og jeg hadde så vondt at jeg skrek rett ut i smerte. Pårørende som satt der kikket forskremt på meg. Jeg tenkte: skal jeg føde her på sofaen med alle menneskene rundt? Jeg var livredd, forteller hun til Aften.

Tre timer etter ankomst fikk hun endelig plass på fødeavdelingen. Det var for sent for smertestillende, og på grunn av lav fosterlyd unngikk hun bare så vidt å ta hastekeisersnitt.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken