Gå til sidens hovedinnhold

Født 1. januar kl 00.00.01

Vesle Elen kom til verden ett sekund inn i 2004. Men Daniel fra Mosjøen skal ha kommet enda nærmere midnatt.

To minutter senere lå Elen på mammas mage og kikket ut på nyttårsrakettene som kastet stjernedryss over Oslo mens pappa gråt av glede.

Den 52 centimeter lange og 3.844 gram tunge jenta ble tatt imot av jordmor Jorunn Hjortseth.

- Det ble mye knip og pes på slutten. Jordmora ville absolutt ha et nyttårsbarn, forteller en stolt og lykkelige førstegangsfødende, Jeanette Løvås (25), til NTB.

Over tiden
Den nybakte mamma’n forteller at fødselen ble satt i gang nyttårsaften om morgenen etter at hun var gått 16 dager over termin. Etter først å ha vært innom sykehuset, gikk de vordende foreldre på kafé på Majorstua med et vennepar. Men ved totiden var fødselen i gang, og det var bare å finne raskeste veien tilbake til Ullevål.

- Det har vært en fantastisk dag med masse besøk av familien og av pressefolk, men nå håper jeg at jeg får sove til natten, for det ble det ikke mye av i natt, sier den nybakte moren.

To nyttårsbarn
På fødeavdelingen på Ullevål var alle overbevist om at lille Elen måtte være årets nyttårsbarn. Men ifølge bt.no var lille Daniel, sønn av Gunhild Pedersen (24) og Roger Lie (25) enda raskere ute. Han ble født på 12-slaget klokka 00.00.00.

- Men det er jo ingenting som heter klokka 00.00.00. Vi måtte velge om Daniel skulle bli registrert som født 31.12.03 ett sekund før midnatt eller 01.01.04 ett sekund over midnatt, sier Roger Lie.

Grunnen til at de valgte ett sekund over er at gutten i fremtiden ikke skulle bli yngst i klassen.

Tredjeplass
Lenge trodde foreldrene til lille Ruika Hassan at deres sønn var årets nyttårsbarn. Han ble født ti sekunder over midnatt, veier 3250 gram og er 52 cm lang (bildet). Foredrene er fra Somalia.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter