Gå til sidens hovedinnhold

Født i framsetet i 10 minusgrader

Utenfor KK i minus 10 grader.

Med åpen bildør og 10 minusgrader ute, kom veslejenta til verden – utenfor Kvinneklinikken i Bergen natt til lille nyårsaften, skriver avisen Nordhordland.

– Fire jordmødre kom springende
– Fire jordmødre kom springende for å hjelpe, sier mamma Trude Otterstad om den kjappe fødselen i framsetet på Carina’n.

Hun hadde termin 30. desember, og i halvti-tiden kvelden før begynte hun å forstå at noe var på gang.

– Jeg ringte til Kvinneklinikken, men fikk beskjed om å gå og legge meg, sier hun. En time senere kom riene så tett at hun knapt greide å pakke reisebagen.

– Jeg tror ikke jeg hadde et minutt mellom riene en gang, så det var bare å hive seg i bilen. Jeg greide ikke å sitte, så vi la ned setet, sier Trude, som husker at hun følte at barnet var på vei ut da de kjørte gjennom Fløyfjellstunellen.

Samboer Marius Sletten fikk så vidt parkert Toyota Carina’n utenfor KK og ringt på for å be om hjelp da veslejenta kom – 3010 gram og 51 cm.

Med 10 minusgrader ute og åpen bildør, var bekymrede jordmødre raske med å pakke den vesle inn i flere tepper straks hun var ute. Selv kan ikke mamma Trude huske at hun frøs.

- Kommer ikke på tale
Den vesle jenta har ikke fått noe navn ennå.

– Vi er ikke helt enige. Den første ”innskytelsen” var at hun skulle hete Carina, etter bilen hun ble født i, men det kommer ikke på tale. Jeg vil ikke at det skal henge ved henne resten av livet, sier Trude.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken