Gå til sidens hovedinnhold

- Følelsesmessig tøft for meg

Kjetil Rekdal vet at han har en tøff jobb i vente.

VALLHALL (Nettavisen): På en pressekonferanse på Vallhall tirsdag, ble Kjetil Rekdal presentert som ny Vålerenga-trener.

Nettavisen slo av en prat med den ferske Vålerenga-treneren rett før pressekonferansen startet og møtte der en svært oppglødd Rekdal, som gledet seg til å fatt på den nye jobben.

- Folket tilbake til Ullevaal
Rekdal, som trente Vålerenga mellom 2001 og 2006, ser fram til å hilse på gamle kjente og å komme i gang med jobben med å gjøre Vålerenga til en toppklubb igjen.

- Vi må få folk til å komme på Ullevaal igjen og skape litt interesse og få det litt sånn som det var før. Vålerenga er en fantastisk klubb, med store muligheter. Vi skal bli en skikkelig fotballklubb igjen, sier Rekdal til Nettavisen.

Den tidligere AaFK-treneren forteller videre at han ble kontaktet av Vålerenga ved to anledninger - ved den første anledningen var han ganske avvisende til forespørselen.

- Etter Aalesund ble jeg spurt om jeg kunne være aktuell. Da sa jeg at det var altfor tidlig og at det ikke var aktuelt for meg å gå inn i en trenerjobb nå. Da det ikke ble noe med Per-Mathias, fikk jeg en ny henvendelse. Etter den praten, har det gått slag i slag.

- Følelsesmessig tøft
VM-helten fra 1998 syntes ikke det var vanskelig å takke ja, men vet at han må gi mye av seg selv for at Vålerenga igjen skal bli et topplag.

- Jeg vet at dette kommer til å kreve enormt mye av meg. Vålerenga er klubben i mitt hjerte fra ungdommen av, det blir en følelsesmessig tøff greie. Det er stort press, men jeg føler meg veldig hjemme i denne klubben. Jeg gleder meg og har god tro på at vi kan få til noe, det er det viktigste.

Rekdal har tidligere uttalt at han har ambisjoner om å trene utenlands igjen og har også lansert seg selv som en kandidat til å ta over det norske landslaget. Det er ikke i tankene hans for øyeblikket, men han har fortsatt store ambisjoner.

- Akkurat som for en spiller, er det viktig at en trener har lyst til å bli bedre. Du må ha ambisjoner og noe å strekke deg etter. Jeg har den holdningen at hvis du er fornøyd, har du allerede erkjent at nedturen begynner.

- Alle norske trenere bør ha landslaget som et mål, men det er ikke det du tenker på i det daglige. Man må være ekstremt dedikert til det du holder på med.

- Jeg er ingen nødløsning
44-åringen later ikke til å være Vålerengas førstevalg som trener, men snakk om at han har en nødløsning vil han ikke høre.

- Jeg føler meg definitivt ikke som en nødløsning. Da prosessen startet, var jeg uaktuell ettersom jeg var trener i Aalesund, og da det ble slutt i Aalesund, var jeg for så vidt uaktuell da og.

- I fotballen skjer ting alltid fort. Prosesser foregår i alle ledd. For meg er det ingen problem. Jeg er her og er veldig fornøyd med det. Jeg er helt sikker på at Vålerenga har gjort et godt valg. Nå er det bare å komme i gang.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken