(iOslo.no) I dag blir Mazyar Keshvari (27) satt inn som nestleder i Miljø- og samferdselskomiteen i Oslo bystyre. I tillegg blir han nestleder i Frps bystyregruppe. Han er dermed den andre ikke-vestlige innvandreren som blir kommunalråd i Oslo. Den første var Kahlid Mahmood i Arbeiderpartiet.

Vil på Stortinget
- Jeg føler det veldig bra og er fornøyd med å ha fått den tilliten som er viktig. Også er jeg ydmyk overfor den rollen som heltidspolitiker, sier Keshvari til iOslo.no.

Nå jakter han på stortingsplass ved neste års valg, men velger å ikke kommentere dette, da innstillingene er ute i lokallagene.

- Ja, jeg har stilt meg til disposisjon i partiet for å komme på Stortinget, er alt han sier om den saken.

Skryt fra Siv
Keshvari er politisk flyktning fra Iran, og landet i Norge for 22 år siden. Da var han bare fem år gammel.

Han har jobbet i kommunikasjonsgruppa til Frp på Stortinget fram til nå, når han går over til å bli heltidspolitiker i Oslo. Siv Jensen legger ikke skjul på sin begeistring for den knallharde iraneren.

- Jeg har hatt gleden av å jobbe med Mazyar i noen år nå. Jeg kjenner ham som en hardarbeidende, blid og oppegående kar. I tillegg er han godt orientert om politikk og har klare, tydelige meninger, skryter Siv Jensen til iOslo.no.

- Trenger ikke flere innvandrere
Som utlending og politiker har Keshvari gått svært brutalt og kraftig ut for å stoppe videre ikke-vestlig innvandring til Oslo. Han har gjentatte ganger ropt om «stopp i innvandring» og var tidlig ute med å si «liker dere ikke Norge - så stikk!»

(Artikkel fortsetter under bildet)

HYLLER KESHVARI: Partileder Siv Jensen er ikke sparsommelig når hun beskriver Mazyar Keshvari, som nå begynner å klatre i Fremskrittpartiet.
HYLLER KESHVARI: Partileder Siv Jensen er ikke sparsommelig når hun beskriver Mazyar Keshvari, som nå begynner å klatre i Fremskrittpartiet.

- Jeg foretrekker innvandrere fra Vest-Europa, hvis de i det hele tatt trengs. Vi trenger ikke flere ikke-vestlige innvandrere i Oslo nå, sier han sylskarpt.

I tillegg er han svært uenig med partiets homopolitikk. Han har både før og etter behandlingen av felles ekteskapslov gitt uttrykk for at han vil ha slutt på diskrimineringen av homofile.

- Jeg mener at det å kjempe for homofiles rettigheter er en del av den liberalistiske tankegangen. Det er stor forskjell på FpU og Frp der. Jeg er for homoekteskap.

Raser mot islamledere
Selv kommer han fra et av verdens mest fryktede islamske regimer, Iran. I Norge har han brukt tid på å kjempe mot konservative, religiøse ledere, og frykter ikke å være frittalende mot dem:

- Jeg mener vi har et helt klart problem med islamske ledere i Oslo. Det går blant annet på kvinnesyn. Vi har muslimske ledere som nekter å ta avstand fra henrettelser av homofile. Vi har muslimske forskere som mener det er egoistisk å gifte seg for kjærlighet, sier han.

Han mener det må tas skikkelig grep.

- Trykk karikaturene!
- Allerede fra første dag folk er i Norge, bør man ha et opplæringssystem der man klargjør hva slags verdier det norske samfunnet er bygget på

Da kan alle de som ikke ønsker de verdiene og synes Norge er forferdelig, bare dra.

Når det gjelder karikaturtegningene av Muhammed, er han mest opptatt av at ingen skal få tulle med ytringsfriheten.

- Selve karikaturtegningene var jeg verken for eller imot, men folk må få lov til å trykke disse karikaturene. Det er ytringsfrihet.

Tidligere har Keshvari vært byrådssekretær for Velferd og sosiale tjenester i Oslo kommune. Han har en bachelorgrad i kommunikasjons- og samfunnskontakt.

Les flere saker på iOslo.no