Gå til sidens hovedinnhold

Følte du deg snytt, Ronaldo?

En annen La Liga-stjerne ble kåret til årets spiller i Europa.

Real Madrids Cristiano Ronaldo og Barcelonas Lionel Messi har de siste sesongene vært regnet som de beste fotballspillerne i verden.

Spillerne, som altså spiller for hver sin storklubb i Spania, har bøttet inn mål og vunnet en rekke titler for sine respektive klubber.

Sist sesong klarte endelig Real Madrid i dytte Barcelona av tronen i La Liga og stakk av med gullet foran nesa på katalanerne. Ronaldo scoret 46 ligamål på veien til gullet.

Ronaldo snytt?
Selv om det verken ble ligagull eller Champions League-suksess på Barcelona sist sesong, var likevel Messi strålende. Han scoret utrolige 73 mål på 60 kamper i alle turneringer.

Da prisen for «årets spiller» i Europa for 2011/12-sesongen skulle deles ut i forbindelse med trekningen av gruppene i Champions League torsdag, ble likevel begge to statister.

Prisen gikk nemlig til Barcelonas Andres Iniesta, som selvfølgelig er en strålende fotballspiller. De fleste hadde nok likevel ventet at Messi eller Ronaldo skulle vinne den gjeve prisen.

Kanskje spesielt Ronaldo, som endelig fikk være med å vinne La Liga med Real Madrid. Et bilde av Ronaldos ansiktsutrykk da Iniesta fikk prisen ble i etterkant raskt spredd på Twitter.

Portugiseren har enn så lenge ikke uttalt seg om kåringen, og trolig vil han nok heller ikke gjøre det, men det er nok ikke umulig at han følte seg en smule snytt?

(artikkelen fortsetter under bildet)

19 stemmer
Iniesta spilte totalt 46 kamper for Barcelona sist sesong, og vartet opp med sju mål for klubben. 28-åringen er imidlertid mest kjent for sin evne til å skape sjanser for medspillerne.

I tilegg til å være svært sentral for Barcelona forrige sesong, var Iniesta også svært god under sommerens EM i Polen og Ukraina. Spania gikk som kjent til topps i turneringen.

- Uten hjelp fra lagkameratene mine i Barcelona og på det spanske landslaget hadde det vært umulig for meg å vinne denne prisen, sa Iniesta i takketalen.

Cristiano Ronaldo og Messi skal begge ha fått 17 stemmer i kåringen, mens Iniesta fikk 19, informerer Info Strada. Sportsjournalister fra alle UEFAs medlemsland deltok i kåringen.

Forrige sesong var nettopp Messi som vant prisen, mens Barcelona-kompis Xavi ble nummer to og Cristiano Ronaldo nummer tre.

Kommentarer til denne saken