Gå til sidens hovedinnhold

- For dårlig av Rikshospitalet

Det er betenkelig at et av våre fremste sykehus ikke har bedre kvalitetssikring, mener nestlederen i Stortingets justiskomité.

Frp-representant Jan Arild Ellingsen reagerer kraftig på nyheten om at den mye omtalte legen Jon Sudbø jukset med cv-en da han søkte på jobb på Rikshospitalet. Sudbø skrev i cv-en at han hadde jobbet ved Ullevål universitetssykehus, noe han aldri har gjort.

Kan bli straffesak
Sykehuset sjekket aldri om påstandene fra legen var riktige og ansatte ham til tross for at han ikke hadde fullført spesialistutdannelsen.

- Det som slår meg er at denne saken etterhvert har to sider: Det ene er det forskningsmessige, og det andre er at dette er i ferd med å bli en større straffesak. Slik jeg ser det, har Sudbø drevet dokumentforfalskning, sier Ellingsen til TV 2 Nettavisen.

Han mener Rikshospitalet bør gå i seg selv etter den oppsiktsvekkende cv-tabben.

- Det er flere her som har grunn til å revudere egen kvalitetssikring. Det er betenkelig at et av våre fremste sykehus ikke sjekker slike fakta. Det virker som at ved å fremstå som troverdig, kommer man unna med alt her i landet, sier han.

Ellingsen mener det er på høy tid at helseminister Sylvia Brustad (Ap) kommer sterkere på banen i forskningsskandalen.

Må ta ansvar
- Jeg regner med at etterhvert som denne saken utvikler seg, må hun komme på banen. Det tar jeg som en selvfølge, fastslår han.

Frp-politikeren vil nå ta opp saken med partiets representant i helsekomitéen på Stortinget.

- Vi kan ikke ha det slik. Jeg regner med at alle involverte nå tar en grundig gjennomgang av egne rutiner for å unngå at pasienter havner i klørne på folk uten riktig kompetanse, sier han.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken