Gå til sidens hovedinnhold

- For dårlig Grieg-sikring

I fire år har 75.000 kroner til sikring av Troldhaugen stått ubrukt. Nå erkjenner direktøren at sikkerheten er for dårlig.

Mandag ble et fotografi av Edvard Grieg og hans bror stjålet fra veggen på Troldhaugen. Som iBergen.no skrev mandag, var det riktignok snakk om en kopi, men like fullt erkjenner ledelsen ved museet at sikkerheten ikke er god nok.

- Vi må bare innse at sikringen ikke er god nok når slikt kan skje. Nå må vi sette oss ned raskest mulig og tenke gjennom hva vi kan gjøre for å sikre oss mot tilsvarende hendelser i fremtiden, sier Troldhaugen-direktør Ragna Sofie Grung Moe til Bergens Tidende.

Videoovervåking
Diskusjonen rundt sikring av verdiene i Edvard Griegs hjem er ikke ny. For fire år siden fikk Troldhaugen 75.000 kroner fra Norsk Museumsutvikling for å sikre verdiene. Men disse pengene står fortsatt ubrukt, skriver Bergensavisen.

Årsaken er uenighet om hvilke tiltak man skal iverksette. Pengene er øremerket gjenstandssikring, mens ledelsen ved museet først og fremst ønsker seg videoovervåking.

- Det er veldig lett å ta med seg ting fra villaen når det er store grupper med turister der. Derfor trenger vi kameraovervåking, sier Grung Moe til BA.

Det er Bergen kommune som eier Troldhaugen. Kulturbyråd Henning Warloe er skeptisk til videoovervking, som han mener vil krever for mye ressurser og inngripen i Griegs hus.

Bildet som ble stjålet mandag er forøvrig ikke kommet til rette. Politiet snakket mandag ettermiddag med japanske turister som var på Troldhaugen like før alarmen gikk, uten at det førte til at bildet kom til rette.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag