Gå til sidens hovedinnhold

For en dag, Lyn!

Nettavisen tar deg bak kulissene på Lyns utrolige mandag.

LYN – BRANN 2-2:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Sjelden har det vært en mer begivenhetsrik dag for en norsk fotballklubb - utenfor banen. Lyn har ikke vært fremmed for skandaler de siste årene (eller administrative utfordringer, som det også kalles), men før kampen mot Brann mandag kveld var det mye som skulle på plass:

* den sparkede trener Kent Bergersen måtte få økonomiske garantier for sin sluttpakke
ny trener måtte få beskjed
* stjernen og det fremste salgsobjektet Diego Guastavino hadde plutselig sykemeldt seg
* italienske Udinese måtte bekrefte forlengelse av Jo Inge Bergets leieavtale
* forhandlinger med Viking om salget av midtstopper Indridi Sigurdsson

Les også: Fullt kaos i Lyn

Det var en hektisk dag for alle involverte, og kanskje en av de mest utrolige utenomsportslige dagene i en norsk fotballklubbs historie. Potensielt kunne dagen dessuten endt i ren farse, om sparkede Kent Bergersen hadde møtt opp for å lede laget han ikke fikk trene lørdag.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Kl. 14: Udinese gir sent klarsignal om Berget
Det var uklart om Lyns unge midtbanespiller Jo Inge Berget kunne spille mot Brann. Da låneavtalen ble klar, ble søndag 2. august satt som sluttdato, men da hadde Lyn glemt at TV 2 kan flytte kamper til mandag – og dermed var plutselig ikke Berget spilleberettiget.

Problemer med å få tak i italienerne og få en respons på ønsket om forlengelse av låneavtalen, forsinket prosessen. Først kl. 14 fikk man klarsignalet fra Udinese, og låneavtalen med Berget var dermed forlenget ut august.

Illustrerende for kaoset som hersket på Ullevaal: Lyn-direktør kunne ikke bekrefte at Berget kunne spille, selv etter at pressen hadde sett Berget gå inn til spillermøtet i kampklær.

Kl. 15: Guastavino sykemeldt etter legesjekk
Etter mange dagers krangling i mediene mellom Lyn og Diego Guastavino og hans agent Terje Liverød, toppet det tilsynelatende seg da agenten meldte at spilleren var skadet og syk, og ikke kunne spille mot Brann. Dette benektet Gunnar Halle mandag formiddag, og hevdet at Guastavino var frisk og klar for spill.

Hektisk SMS-aktivitet sørget til slutt for at Guastavino, Lyns toppscorer og fremste salgsobjekt, møtte opp på Ullevaal kl. 15 for at klubbens lege skulle sjekke tilstanden hans.

Der ble vurderingen at uruguayaneren var grå i ansiktet og virket sliten etter siste ukes spill om degradering til andrelaget, heving av kontrakt og nei til Brann. Derfor ble sykemeldingen godtatt av klubben.

Kl. 16: Indridi Sigurdsson selges til Viking
Lyn hadde vært i samtaler med Viking om å selge midtstopper Indridi Sigurdsson i noen dager, og Sigurdsson var orientert. Da pressen ventet på en uttalelse fra Lyn-direktør Erik Langerud om Kent Bergersens avslutning av arbeidsforholdet med Lyn, dukket plutselig Viking-trener Uwe Rösler opp i mixed zone på Ullevaal.

Da lagoppstillingen kom en time før kampstart, manglet islendingen Sigurdsson – normalt et naturlig førstevalg på stopperplass. Raskt viste det seg at Sigurdsson sto på førsteutkastet til lagoppstilling som var delt ut tidligere, men var blitt fjernet i ny versjon.

Årsaken var enkelt og greit at Uwe Rösler og Vikings sportsdirektør Egil Østenstad rundt kl. 16 ble enige med Lyn om en overgang for Sigurdsson. Da Sigurdsson møtte opp på Ullevaal for å gå på spillermøtet, fikk han raskt beskjed om at han ikke skulle spille – og at han var solgt til Viking.

Dette skjedde en halv time før Lyn ble enige med Kent Bergersen om sluttpakke og økonomisk garanti.

Les også: Stopperkjempe forlater Lyn

Kl. 16.30: Bergersen minutter fra å lede Lyn
Forhandlingene med Kent Bergersen hadde pågått siden Lyn forrige tirsdag ga beskjed om at de ikke ønsket hovedtreneren med videre. Utover formiddagen fortsatte kommunikasjonen mellom partene på telefon, men det meste dreide seg om at Lyn måtte skaffe økonomiske garantier for Bergersens sluttpakken.

Kl. 14.30 gikk Kent Bergersen og advokat Erik Dammen Stoltz i møte med Lyn-ledelsen, og etter to timer var det endelig enighet om Bergersens avgang. Men Bergersen sier til Nettavisen at det sto om minutter på at milliongarantien ikke kom tidsnok – noe som ville betydd at han hadde møtt opp på Ullevaal for å lede laget som ikke lenger ønsket ham som sjef.

Les også: Endelig kvitt Kenta
Bergersen: - Rart Lyn har råd til å sparke meg

Partene benekter at den økonomiske garantien var avhengig av salget av Indridi Sigurdsson fra Lyn til Viking. Likevel – salget av islendingen gikk i boks rundt 30 minutter før møtet mellom Bergersen og klubben ble avsluttet med enighet.

Da det endelig var enighet mellom Kent Bergersen og Lyn om sluttpakken og den økonomiske garantien, fikk Gunnar Halle beskjed om at han skulle lede laget inntil videre – først mot Brann. Halle hadde allerede diskutert slagplanen mot Brann med Bergersen tidligere.

Én time senere førte Halle sine spillere inn til spillermøte, og vekslet noen ord og et håndtrykk med Uwe Rösler på veien.

Kl. 20.50: Ungt Lyn-lag tusler av Ullevaal-matta etter 2-2 mot Brann. Til tross for ledelse to ganger og periodevis godt spill, ble det ikke seier denne gangen heller. nedrykk virker uunngåelig.

Les også: Ny nedtur for Lyn

Men kanskje klubben snart er berget?

Nå skal de i hvert fall styrke stallen!

Les også: Her er Lyns ønskeliste

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken